x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Idei de afaceri: Să cerem cu toţii credite de la CEC pentru terenuri

Idei de afaceri: Să cerem cu toţii credite de la CEC pentru terenuri

de Ionuț Bălan    |    20 Noi 2013   •   08:35

Acum, că s-a mai răcit scandalul cu terenurile achiziţionate de fiica preşedintelui cu credit de la CEC,  e bine să vă apucaţi de business. Aşa că puneţi mâna repede pe anunţurile din ziare şi căutaţi pământ, că vine 1 ianuarie 2014 când puteţi să-l vindeţi străinilor. Eu aşa mă gândesc să fac. Să găsesc vreo 40 de hectare de teren arabil. Să evaluez terenul la 960.000 de lei şi să mă duc la CEC să cer un împrumut de 800.000. Să vedem, îmi cere garanţii suplimentare? Bineînţeles că o să solicit creditul tot la ROBOR pe 3 luni plus 1,9%. De fapt, voi folosi exact actele pe care le-am văzut pe net drept ghid, şi e imposibil să nu obţin de la CEC un împrumut în aceleaşi condiţii ca fiica preşedintelui. Mai ales că cer o sumă mai mică. E drept că n-am văzut pe site-ul pe care s-au publicat documentele legate de credit veniturile persoanei care a contractat finanţarea. Însă mă gândesc că un bărbat căsătorit are un scoring mai bun decât o femeie singură.

Deci m-am hotărât, mâine mă duc şi aplic pentru credit. Şi - repet - sfătuiesc pe toată lumea să o facă. N-avem cum să fim refuzaţi. Dacă fiica preşedintelui a reuşit să se împrumute putem şi noi. Ba, mai mult, e vorba de nişte bani pe care îi vom înapoia foarte repede băncii, în luna ianuarie a anului viitor, imediat după ce vindem terenurile străinilor.
O precizare totuşi e bine de făcut. Să nu luaţi o singură bucată de pământ. Eu cel puţin, în locul unui teren de 40 de hectare, voi cumpăra cinci de două hectare, două de 5 şi două de 10 hectare. Ca să vând pe bucăţi dacă mi se înrăutăţeşte serviciul datoriei şi să pot returna parţial împrumutul către bancă. Dacă achiziţionez o singură suprafaţă s-ar înţelege că vreau să devin fermier şi nu asta doresc, ci să fac trading.

Şi mai bine solicitaţi nouă credite, pentru fiecare teren în parte, ca să nu existe discuţii.

Gata! V-am convins? Mergem la CEC mâine pentru a beneficia de exact aceleaşi condiţii ca şi fiica preşedintelui? Într-o săptămână primiţi banii şi deveniţi moşieri. Peste două luni, vindeţi pământul unui străin, obţineţi un câştig de 20%, fără să fi avut capitalul vostru, ceea ce echivalează cu o dobândă de peste 100% anual. E la fel de simplu ca în reclamele de pe platforma Forex, unde Sergiu M. a făcut 517 euro fără prea mult efort, Maria a adus 3.500 de euro într-o singură lună, Irina C. a câştigat 3.414 de euro fără să iasă din casă. Doar Victor D. e dezamăgit că a obţinut numai 574 de euro, şi se aştepta la 1.000.




×