Profundă, recesiune profundă. Trebuia să vină previziunea FMI-ului, ca să iasă o grozavă metaforă a crizei.
Mai vine şi Donald Trump, care declară, cu nonşalanţa-i binecunoscută, că acum "este timpul ca românii să facă afaceri, să cumpere, să muncească mult, să înveţe".
Există posibilitatea ca domnul Trump să aibă vaga impresie că românii au ochii oblici, confundând totul cu obiceiul japonez ca, după vreo cinci ani de muncă de producţie, angajatul să fie trimis din nou la şcoală, pentru a învăţa despre noile descoperiri din domeniul în care lucrează. Aşa cum Trump găseşte normală afirmaţia pe care tocmai a scos-o pe scumpa-i guriţă, tot atât de normală ar părea, în această perioadă, atracţia faţă de florile carnivore, triburile izolate care se hrănesc cu creierul inamicilor, săgeţile otrăvite, crocodilii, jaguarii, viermii care trăiesc prin casele umede, peştii piranha, lilieci vampiri, gigantice anaconde sau furnicile "sauba" - cele care te pot lăsa... în zdrenţe după o noapte petrecută în compania lor (după cum aduce vorba şi domnul Bacalu la pagina bineştiută).
În aceste vremuri de retragere în gâldău, după cum ar tălmăci bunica de la ţară recesiunea profundă a FMI-ului, n-ar părea deloc kinky să fie urmărită cu interes o telenovelă cu amor, ură şi trădare, care face furori. E pe un post cu... animale, se numeşte "Moşia mangustelor", iar seria urmăreşte povestea de dragoste şi moarte a acestor mamifere ciudate, care luptă pentru dominaţie şi supravieţuire în Deşertul Kalahari. Ar mai fi şi "Strada lemurilor", ar mai fi ceva despre şacali - căci şi ei trebuie să îşi câştige existenţa, dar deocamdată gâldăul prezintă interes la nivel de insectar.
Citește pe Antena3.ro