x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Indicii și suspiciuni

Indicii și suspiciuni

de Sabina Iosub    |    08 Iun 2015   •   07:45

Victor Ponta este vinovat! Victor Ponta nu este vinovat! Două judecăți între care ne învârtim de 3 zile, deși toți știm că e treaba judecătorilor să dea verdicte. Dar nu ne intereseaza asta! De ani de zile trăim într-o țară pervertită de suspiciuni, așa că, separat și împreună, suntem, cu toții, judecători, procurori și antrenori ai naționalei.

Dezbaterile s-au transformat de ani de zile în războaie. Locul argumentelor a fost luat de zoaie și noroi. Și toate pentru că nu mai avem încre¬dere. Nu numai unii în alții, nu e obligatoriu, ci în regulile care guvernează această țară. Avem, pe bună dreptate, cu toții, suspiciunea perfect rezonabilă că regulile - politice și juridice - sunt interpretate și folosite după bunul plac al uneia sau alteia dintre forțele politice. Indicii, suficient de temeinice, că afacerea Ponta la DNA e la fel de urât mirositoare ca o grămadă de alte dosare, avem destule. Există un șir lung de coincidențe – ziua chemării, aceeași cu ziua moțiunii, chemarea după refuzul Senatului de a permite arestarea lui Șova, acte vechi la limita prescrierii, interpretări ale legii la limita absurdului etc. Și, culmea, nimeni nu se chinuie să ne elimine suspiciunile. Toate rezonabile!

Poate tocmai de aceea liderii Comisiei Europene se feresc să se pronunțe. S-au fript deja o dată cu noi, nu mai vor să o facă încă o dată. Ne transmit doar să ne potolim. Au suficiente indicii ca să aibă suspiciunea rezonabilă că nu suntem foarte sănătoși la cap!
 

×