x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Inepuizabila ticăloşie a infectului Tismăneanu şi activistul utecist neplătit Ungureanu

Inepuizabila ticăloşie a infectului Tismăneanu şi activistul utecist neplătit Ungureanu

de Robert Veress    |    26 Sep 2012   •   09:45

Tutarul prezidential dottore in comunism Vladimir Tismaneanu isi permite sa-l invoce pe 'Cel mai iubit dintre pamanteni', in incercarea de a-l scoate din hazna pe prietenul sau MRU, imaculat si odorizat cu Armani Code.

Operatiunea de vidanjare se rezuma la improscarea cu rahat inspre cei care au devoalat achizitiile de lux comandate in mandatul de premier al lui Ungureanu. Pe sistemul 'astea-s prostioare', cu trei fraze, abil plasate, Tismaneanu expediaza, scurt, fondul problemei: 'Nu ma voi osteni sa demonstrez ce inseamna fonduri de reprezentare pentru un inalt demnitar. Nu voi relua argumentele, hipersuficiente, aduse de fostul premier. (…) Cateva obiecte departe de reprezenta un lux socant ori macar un lux, comandate de agentia indrituita prin buget sa le comande, pentru oricine ar fi premier al Romaniei, devin proba unei presupuse coruptii morale.'. Si apoi, dai si dai cu Antena 3, cu 'panoplia de miselii a servitorilor lui Felix', cu 'diversii Badea, Gadea, Ciuvica si Ciutacu', cu 'tandemul Ponta-Antonescu', cu 'obscurantismul reactionar', cu 'metode fetide' s.a.m.d.

Iar la final, concluzia 'logica': 'Campania actuala este specifica propagandei comuniste si fasciste: improscarea cu noroi a adversarului, diabolizarea, dezumanizarea sa, refuzul analizei rationale, mimarea unei revolte justitiare absolute si stigmatizarea celor care nu intra in acest joc abject'.

Descrierea propagandei comuniste si fasciste este corecta, insa ea se aplica, manusa, tocmai editorialului semnat de Tismaneanu si publicat de Revista 22 (fara rezerve?). Exact ce clameaza ca facand parte din panoplia de arme a celor pe care ii uraste din rarunchi, se regaseste in tolba cu sageti otravite a politologului. Jurnalul National si Antena 3 au prezentat PROBE, iar Tismaneanu raspunde cu invective, improasca adversarii, diabolizandu-i, dezumanizandu-i...

'Neobosita inventivitate a tipului infect' este parafrazata de Tismaneanu 'Inepuizabila ticalosie a tipului infect'. Cu o asemenea incondeiere, nu mai era nevoie de semnatura.

Revenind la tentativa de imaculare de care vorbeam la inceput, ironia sortii face ca tocmai salvatorul-vidanjor ii mai tranteste lui MRU o galeata de fecale in crestet. Zice musiu Tismaneanu: 'Sa te mai miri cand citesti ca Mihai Razvan Ungureanu ar fi fost candva mare stab la CC al UTC (ca istoric al comunismului romanesc o spun cat pot de clar, n-a fost niciodata activist platit), cu un salariu de 7.000 de lei pe luna (fals si absurd!), cu masina la scara (alta aiureala)?'

Mi se pare doar mie sau este mult mai proasta situatia cu Ungureanu – activist neplatit, decat cea cu Ungureanu – activist platit, pentru impricinat?

Iar daca a fost, intr-adevar, neplatit, pentru propaganda sa in favoarea comunismului si a lui Ceausescu, MRU a avut grija sa-si incaseze cu prisosinta plata pentru serviciile aduse in trecut, cu toate aceste 'abjecte' produse ale capitalismului, destinate obrazului sau atat de subtire, ce cu mare cheltuiala se tine.

×