x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Între Baba Cloanţa şi Ileana Cosânzeana, pedeliştii au ales Lupu'

Între Baba Cloanţa şi Ileana Cosânzeana, pedeliştii au ales Lupu'

de Adrian Năstase    |    25 Mar 2013   •   18:47

Mare agitatie, sambata, la Romexpo ( era sa scriu, la Romsilva ). Traian Basescu a mai vrut un referendum - pe un esantion din PDL - dar rezultatul a fost devastator pentru el. Votul pentru Blaga a fost, in mare masura, un vot anti-Basescu, in propriul sau partid. Un vot de blam. Mai ales dupa referendumul din vara trecuta. Ceea ce a fost insa cu adevarat penibil a fost mesajul sau de dupa anuntarea rezultatului. Acel melodramatic Adio, "astazi ne despartim, cum s-au despartit apele de uscat" - am citat  un poet celebru. Basescu dovedeste, inca o data, ca distruge orice atinge. PDL devenise obiectul sau de proprietate, nu un partid cu propria sa viata ci o societate comerciala ce-l avea ca unic actionar. Am asistat sambata la o revolta impotriva celui care considera ca poate decide inclusiv pe cine lasa mostenitor.

In opinia mea, Vasile Blaga este un fel de Octav Cozmanca - bun organizator, om de partid, ce si-a castigat respectul in interiorul PD ( PDL ), o persoana capabila de dialog. Nu stiu si nu pot sa ma pronunt daca era cel mai potrivit candidat pentru perioada urmatoare. Sigur insa interventia brutala a lui Basescu a determinat o reactie colectiva in interiorul partidului pe care, de 8 ani, Basescu nu-l mai cunosate decat prin intermediarii care-l viziteaza la Cotroceni.

Elena Udrea - cred - si-a ales prea devreme momentul de a candida.

"Cosmarul" meu - Monica "reformista" - m-a facut sa pierd un pariu. Am pariat ca nu va lua mai mult de 200 de voturi din 4500 si ea a luat 209, cu mult mai mult decat pariasem. Mi-e teama ca, in aceste conditii, neavand nici macar 5 la suta din voturi, isi va da demisia din postul de vicepresedinte al PDL, apoi din cel de membru al PDL si, in final, din cel de europarlamentar - sinecura oferita de Basescu.

S-ar putea ca, dupa conventia PDL, viata politica romaneasca sa nu se mai desfasoare intr-un triunghi ci intr-un patrulater.

×