x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Iohannis  merge la Paris să-i ajute pe manifestanții ANTI MACRON!

Iohannis  merge la Paris să-i ajute pe manifestanții ANTI MACRON!

de Dan Constantin    |    24 Noi 2018   •   21:51
Iohannis  merge la Paris să-i ajute pe manifestanții ANTI MACRON!

Klaus Werner Iohannis nu mai poate sta deoparte și mai ales departe de societatea civilă care s-a revolat în Franța. Protestele neautorizate ale jachetelor galbene dar mai ales vigoarea cu care manifestanții aruncă cu pietre și molotoave în jandarmi l-au pus pe jar pe președinte.Duminică,la Consiliul European va ridica problema : este inadmisibil ca oameni cinstiți, cu un simț civic adevărat să fie reprimați într-o țară a Uniunii Europene în timp ce demonstrau pașnic! „Francezii au fost gazați pe Champs Elysee!” este prima frază pregătită pentru deschiderea discursului de la Bruxelles. Desigur că șefii Europei sunt obișnuiți cu acest gen de mesaj. L-au urmărit cu gura căscată când la un summit prin 2017, în Malta, Iohannis făcea apologia manifestațiilor de stradă neautorizate care vizau schimbarea guvernului. Românii mei nu se lasă călcați în picioare, își apără drepturile în stradă, le explica atunci liderul de la București care ieșise îmbrăcat cu pufoaica roșie să stimuleze protestele.

Acum are iar prilej bun să-și arate mușchii.Drept e că subiectul de la summit este Brexitul! Ei, și? Summit-ul anterior l-a ratat, a rămas să vadă urmele lavei la Pompei împreună cu nevasta lui în săndăluțe. Madam  May  s-a răzbunat apoi și nu la primit la Londra; englezoaica a mirosit că e folosită ca alibi pentru Carmen, chemată la parchet de un  procuror nesimțit.

Abia așteaptă să vadă cum vor aplauda mahării Europei poziția mereu neabătută în favoarea zurbagiilor care atacă instituțiile. Păcat că nu au ajuns până la Palatul Elysee, ar fi fost ca la 10 august, la București.

Dacă Macron nu pricepe duminică exact mesajul, îl va repeta pe îndelete la Paris.Luni și marți va păși pe Champs Elysee. Pas cu pas va admira urmele dezastrului, locurile încă pline de funinginea de la incendii, găurile lăsate în caldarâm de harnicii protestatari care au scos bucățile de granit, să scrie răvașe pe ele înainte să le trimită spre capetele jandarmilor. După ce s-a edificat, va cere lui Macron să deschidă o anchetă împotriva Ministrului de Interne fancez care a ordonat intervenția brutală contra manifestanților pașnici. Tunurile cu apă în plin geruleț, gazele lacrimogene care au afectat mii de plâmăni și au stors din ochiii blânzi jeturi de lacrimi curate și nevinovate nu pot rămâne nepedepsite. Iohannis, îmbrăcat la convorbirile oficiale cu o vestă galbenă, (bate șaua să priceapă iapa) îi va propune lui Macron, în cadrul parteneriatului startegic, să-l trimită pe Augustin Lazăr să coordoneze ancheta.  La final, dacă Macron îl va lua pe nu în brațe, Iohannis va da verdictul: nu pornești ancheta, nu vă dăm corveta!  Ăsta da argument!

×