x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Iubiri Romeo şi Julieta în fum

Iubiri Romeo şi Julieta în fum

de Florin Condurateanu    |    03 Noi 2015   •   07:39

Amândoi arhitecţi de valoare, el cânta şi în trupa înjumătăţită de vâlvătăi, ea, mereu zâmbitoare, reuşise să scape de rugul mistuitor, dar n-a suportat ca iubirea lor să fie divizibilă la doi, nu putea rămâne nepereche în graţioasa lor dragoste şi s-a întors în prăpădul flăcărilor să-şi salveze iubirea.

Au murit ţinându-se cu mâinile carbonizate, cu dragostea lor făcută scrum. Ce premoniţie de neexplicat, trupa se botezase „La revedere gravitaţie”, şi muzicienii tineri chiar s-au ridicat imponderabili la cer. „Domnul doctor de gardă făcea o intubare, ce greu era în genunchi pe asfalt, noi, câteva asistente, doar în halatele subţiri, apăsam piepturile unde inimile nu mai băteau, era beznă, doar lumina de pe camerele video ale televiziunilor, bebeluşii rămăseseră în grija celorlalte cadre”. Povestesc cu glasul înmuiat câteva dintre asistentele de la Maternitatea Bucur, care au sărit să reîntoarcă de pe graniţa morţii adolescenţii-torţe.

Un om de televiziune a scris pe internet „ne mor prietenii, veniţi medici străini”! Se face o nedreptate la adresa sutelor de medici şi asistente care au luptat ca pe front să salveze tinerii. Reamintim că pentru marele profesor Lascăr a venit National Geographic să-l filmeze într-o extirpare de tumoră uriaşă la Spitalul Floreasca; marele chirurg i-a salvat de la amputare piciorul lui Dobrin. Profesorul Dan Enescu, doctor chirurgie reparatorie, a făcut minuni salvând bebeluşi din incendiul de la Maternitatea Giuleşti, încât medicii israelieni îşi luau notiţe. Un neisprăvit din care ieşeau energiile lui cu minus a găsit prilejul să declare „suntem o naţie de idioţi”. Nu îi e ruşine de eroii anonimi salvatori, de cele zece mii de români mărşăluind pentru sufletele ridicate la cer, cum poate jigni fără rost gena românească! Ambasadorul SUA, depunând o floare, a reamintit de incendiul care a omorât peste o sută de americani în cea mai puternică ţară a lumii, n-a rostit un reproş la adresa României.

Să fie pedepsiţi patronii, organizatorii şi cei care închid ochii, cu bacşişul în palmă, eliberând autorizaţii nemeritate! Cum unul dintre patroni, acum puţini ani barman, amestecând ginul cu vodca, să cumpere multe cluburi, sunt inocenţi banii lui întunecaţi?
 

×