x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale James Bond, expediat de Jos Băsescu prin UE

James Bond, expediat de Jos Băsescu prin UE

de Razvan Barbulescu    |    11 Sep 2012   •   15:56

Ignorat in Romania, unde, in iarna sinistratilor, descoperise numai lenesi, iar mortii miroseau a trascau, Mihai Razvan Ungureanu si-a facut un partid de transport si de la puci a taiat-o vijelios in UE, ca driver de vehicul electoral.

James Bondul politicii romanesti (cum ii umfla muschii bulgarul Levy, in Le Figaro) s-a gandit, un moment, sa incarce tot partidul, intrucat membrii componenti se puteau lesne labarta in vehicul, doi in fata, patru in spate, ca nuntasii care demoleaza nuntile la cort. Dar normal era ca energia civica si patriotica sa irupa concludent la poalele dnei Angela. Si doar el stia nemteste.

Acum pricepem de ce Neamtu cu franghia de gat n-a pupat poala fortei civice. Aducea a paguba. S-ar fi interpretat ca neamtu la neamt trage, ceea ce nu era benefic pentru unitatea vehiculului 4x4, cati cotizanti sunt.

Tot de aici se intelege si de ce dl Pavelescu a prins poza de grup cu intregul partid in prim-plan. Fiindca sigla PNTCD nu e doar o pagina de istorie (pizmos, Neamtu o enumera la necropolele de patrimoniu), dar atarna si cat o juma de fila de pasaport pentru liberalo-crestin democratia lui MRU, care-i mai cuprinde pe europenii Saniuta, Pirpipiliu (omul cu banii), Ferrari (fost ministru).

Politica mare, europeana, imensa in forma, minuscula in continut. Puteau fi mai multi daca nu-i deposeda Neamtu de cateva zeci de membri culesi cu greu dintre protestatarii de asta iarna, cand "Jos Basescu!" era somat sa le dea Romania inapoi. Nu numai ca n-a dat-o, dar le-a mai si ciordit sloganul.

Ne vrem Romania inapoi!" urlau si protestatarii Macovei plus Neamtu de la geamul veceului din Comanita. Vi-i amintiti. Cu degetele cracanate a victorie, luptandu-se care sa ia prim-planul, semn ca natiunea basista, chiar si cand e tulburata la pantece, mai are puterea sa se bucure in ciuda crizei economice.

Revenind la excursia lui James Bond, e de retinut aprecierea dlui Videanu, care vede in MRU un aducator de plus valoare. In sensul in care va convinge municipiul Bruxelles sa-si improspateze bordurile.

Dincolo de granite, glasul tractiunii civice a sunat limpede. Incercand sa se reabiliteaze dupa ce dl Basescu a iesit tavalit din puciul celor sapte milioane si jumatate de votanti, MRU i-a aruncat lui UE plin de curaj mesajul cu care zguduise si Carpatii: Nu suntem prosti, nici lasi, suntem multi, dar, din pacate, n-am putut sa facem cu totii deplasarea, intrucat trebuia sa ramana cineva si la sediu.

×