x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Jurnal de campanie. Ia caisa, milogule!

Jurnal de campanie. Ia caisa, milogule!

de Victor Ciutacu    |    12 Iul 2012   •   13:24

- Dat fiind ca nu-mi dau seama care-i stirea din informatia “Traian Basescu nu e la sediul de campanie' si care-s resorturile generatoare pentru un live pe aceasta tema, recunosc deschis ca nu ma pricep la presa. La fel cum nu pricep de ce reporterii care-i pazesc sediul de campanie se comporta ca niste milogi. O sticla de apla plata costa un leu juma, cateva piersici ori caise le iei pe cativa lei. Oricat de mici salarii ar avea, isi permit, dar au atitudine de slugi in fata autoritatii. Cu ocaziile astea, imaginea lui Basescu e umanizata, iar a breslei bate-n piscotareala.

- Comunicarea USL e dezastruoasa. Daca, dupa momentul in care Basescu a ridicat mesajul electoral la cota de (ne)cinste, tu ai nevoie de 16 ore sa raspunzi, iar vectorii tai de imagine sunt cinstitul Fenechiu, Banicioiu si Manda, care nu vorbesc din sediul USL, ci fiecare de la el de la partid, poti pleca linistit acasa. Suspendatul e meserias in campanie, lucreaza cu profesionisti, empatizeaza cu masele, astia nu stiu nici pe ce lume traiesc.

- Zilnic, in loc sa-si toace adversarii politici, uselistii le dau gratuit munitie. Nici n-au nevoie portocaliii sa-si caute subiecte, le vin gata servite. Dupa ce 'au depolitizat' TVR prin eliminarea (doar a) pedelistilor din structura administrativa si l-au pus pe Saftoiu-n capul trebii, azi l-au numit pe Lucaci interimar la stiri. Fostul purtator de cuvant al condamnatului Nastase si director al inculpatei Ridzi e chiar cireasa de pe tort. Noroc c-a scris apasat la DNA si nici n-are cine-l santaja...

- Cand ii cade cate o pleasca-n cap, de genul seriei plagiatelor de necontestat Udrea-Blaga-Kovesi, la care n-are nici un merit, USL tace adanc si folosofic. Sau peroreaza lucruri procedurale de neinteles pentru covarsitoarea majoritate a electoratului. Noroc ca si PDL ii scoate des din case pe marii charismatici Boureanu si Videanu. Cel putin ultimul plangandu-se de pretul fainoaselor a fost epocal.

- USL, care s-a infiintat special intru destituirea lui Basescu, a mers ceas pana la suspendare. De-atunci, parca a intrat in blocaj. Liderii sai, Ponta si Antonescu, o ard oficial, iar restul arata ca socati de uriasa propaganda portocalie si nu sunt in stare sa se replieze. Jucatorul conduce dansul, ei se-ncurca-n falduri. Daca nu-s in stare sa-l dea jos nici macar cand ura populara l-ar putea matura ea singura, se pot desfiinta linistiti si sa predea guvernarea in cadru festiv.

- Ideea monitorizarii desfasurarii referendumului de catre Comisia Europeana e inca o dovada a statutului asumat de colonie al Romaniei. Paradoxal, insa, ar putea sa ajute cauzei. Daca Basescu pierde la vot referendumul si observatorii certifica prin prezenta lor rezultatele, e pa cu stampila de la stapanire. Apropo, daca nu-s indiscret, unde erau forurile democratice europene si americane cand Roberta smenarea votul ca la alba neagra, cand jandarmii stalceau in bataie manifestantii din Piata Universitatii, cand presa era declarata vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale sau cand pedelistii schimbau noaptea, repetand votul in Parlament pana cand le iesea numaratoarea, conduceri intregi de institutii publice?

×