x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale KWI este groparul, nu salvatorul, PNL!

KWI este groparul, nu salvatorul, PNL!

de Serban Cionoff    |    07 Dec 2020   •   12:52
KWI este groparul, nu salvatorul, PNL!

Chiar dacă mai avem de așteptat până când BEC va comunica rezultatele definitive ale alegerilor de ieri, trei lucruri sunt de pe acum certe:1. PSD este câștigătorul acestor alegeri, iar adevărații învinși sunt,la pachet, PNL și pseudo-președintele Klaus Iohannis; și 2. Consecvent ,,felului său habotnic și ilegal în care se raportează la PSD’’ (după cum bine i-a spus Cozmin Gușă) Klaus Iohannis va refuza să recunoască victoria PSD și va da partidului său breloc, PNL, misiunea de a forma guvernul; 3. Care guvern- foarte probabil în formula PNL/USR PLUS/UDMR,eventual și PMP- va fi unul de încropeală, prin definiție unul politicianist și nu politic, anume făcut pentru a traduce neabătut în viață orientările și indicațiile chiriașului de la Cotroceni și alte comenzi (pardon, recomandări)  de peste mări și țări. Dovadă, zvonul că liberalii se pregătesc intens să dea fuga în Dealul Cotroceni pentru a primi ordinul pe unitate.

 Cât privește obiectivele și liniile directoare ale acestui nou guWERN al lui Klaus Werner Iohannis, nume de cod:KWI, putem spune fără teamă că greșim că acestea vor fi sublime dar vor lipsi cu desăvârșire. Una dintre posibilele cauze( dar nu și singura!) fiind cea pe care a recunoscut-o deputatul PNL Cezar Preda:,,Cea mai grea surpriză va fi armonizarea programului nostru cu cel al USR-ului’’. Surpriză grea, este adevărat, dar care, la comanda domnului pseudo-președinte, va fi rezolvată prin proclamarea celor trei obiective prioritare ale viitorului guWERN:austeritate, austeritate, austeritate. Ceea ce înseamnă: tăieri de salarii, înghețarea pensiilor, șomaj cât cuprinde. Și, pentru că echipei de marionete pe care KWI o vrea grabnic instalată la Palatul Victoria, nu îi va fi îngăduită nici-o amânare, este de așteptat ca efectele acestor politici aberante să se producă în timp real, adică în aceste luni de iarnă ale lui 2021. În consecință fiind, iarăși,  foarte probabil ca nemulțumirile foștilor votanți din anul care stă să se încheie să dea în clocot pe când vor apare și primii ghiocei. Chiar dacă,sub motiv de luptă anti-Covid-19, vor continua să fie interzise adunările și manifestațiile publice. Sau, poate, și de aceea!

 Iar, dacă la toate acestea, adăugăm și supoziția,și ea foarte rezonabilă, că PSD va ști să gestioneze cu înțelepciune și cu folos zestrea electorală,adică numărul mare de mandate parlamentare, ne putem aștepta la o opoziție puternică și neiertătoare. Ale cărei demersuri vor avea o mai solidă susținere de masă,atâta vreme cât rezultatele alegerilor parlamentare reprezintă un zdravăn bobârnac pe care ,,mămăliga românească’’ i l-a trântit în față celui care, pas cu pas, nu urmărește decât acapararea puterii și, printr-o eventuală modificare a Constituției,dobândirea unui al treilea mandat prezidențial.

 Avansez, desigur, o simplă ipoteză, căreia i se poate obiecta invocându-se rata scăzută a participării la vot de ieri. Realitate pe care,însă,analiști aplicați ai realităților românești o explică prin teama de contagiune indusă de agit-propul arondat Cotrocenilor, ca și prin minciuna sfruntată că votul ar fi in util de vreme ce KWI și băieții lui aveau deja rezultatele votul în buzunarul unde își țin buletinul de populație. Ori, cu toate că prezența la vot a fost, ieri, sub așteptări, este la fel de adevărat că rezultatele alegerilor reprezintă, în primul și în primul rând, un foarte serios semnal de avertisment având doi principali destinatari: pseudo-președintele Klaus Iohannis și PNL.

 Deloc întâmplător, în discuțiile despre anumite coincidențe între evenimentele din aceste zile și anumite precedente din istoria României post-decembriste, a fost adusă în discuție soluția la care a recurs fostul președinte Traian Băsescu pentru a nu permite accesul PSD la guvernare. Soluție pe care unii comentatori o pun în oglindă cu preconizata alianță pe care pseudo-președintele KWI o va forța pentru a avea, încă o dată, tot guWERNul meu. În schimb, eu aș face referire la o altă întâmplare, din perioada 1997-2000, când, în urma unor măsuri aberante și nepopulare, PNȚ-cd, și el numit,,partid istoric’’, precum PNL, a fost trimis în arhive. Situație care prezintă clare similitudini cu ceea ce se petrece acum cu PNL-ul. Cu deosebire că, dacă în cazul politicilor impopulare ale PNȚcd,domnul Emil Constantinescu,președintele României, nu a avut un amestec direct, în schimb, de data asta, pseudo-președintele KWI este implicat și răs-implicat în aberantele decizii politicianiste ale PNL.

 Așa încât, putem spune fără teama de a greși că de vreme ce va persevera în a-și impune ,,felul său habotnic și ilegal în care se raportează la PSD’’ și, de fapt, la realitatea românească, domnul Klaus Werner Iohannis nu va fi, în nici-un caz, salvatorul PNL, ci groparul său.

Nu mă credeți? Foarte bine, vom trăi și vom vedea!

                                                           

          

×