x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Licenţiatorii îl lasă fără prieteni pe Dumitru Dragomir.

Licenţiatorii îl lasă fără prieteni pe Dumitru Dragomir.

de Dan Dumitrescu    |    01 Iun 2011   •   21:00

Retrogradatele licentierii forteaza, partial, soarta ultimei sanse. Comitetul Executiv al FRF va decide astazi va­lidarea sau invalidarea verdictelor Co­misiei de licentiere. Unirea Urzi­ceni si-a facut rost de multa, foarte mul­ta liniste. Bucsaru s-a dus la vale se­nin, renuntand de buna voie chiar si la formalitatea de a mai depune vreo cerere de licentiere. Branestenii si oltenii sunt tot pe-acolo. Garnisesc mo­mentul doar cu emotii aproximati­ve, deoarece Victoria si Universitatea sunt oricum retrogradate si de clasament. Singurele echipe care atarna decisiv de streangul federal sunt Poli­tehnica Timisoara si Gloria Bistrita. Dar chiar si in acest caz, desi beneficiaza de acelasi diagnostic, reactia pacientilor este total diferita. Di­ri­gintii Gloriei Bistrita au con­venit spre o apreciabila decenta.

Sefii Politeh­nicii Timisoara, in schimb, platesc tribut fuduliei care i-a consacrat. Se dau in stamba cu mare ta­lent si promit sa rupa lantul. Jean Padureanu a facut, in perioade lungi de timp, eforturi ad­mirabile pentru a asigura supra­vietuirea Gloriei Bistrita in prima divizie a fotbalului romanesc.

Doar dibacia sa absolut ex­cep­tionala a reusit sa calmeze pericolul echilibristicii financiare prin care deseori au trecut bistritenii. In urma cu ani, cu multi ani, am avut o discutie pe aceasta tema cu Jean Padureanu. Tocmai vanduse Stelei, la pret bunicel, un fotbalist lansat de Gloria. Iar eu il fe­riceam considerand ca, cel putin o pe­rioada de timp, va avea ceva bani la tescherea.

Nea Jean mi-a replicat, cu blanda intelegere pentru un negospodar ca mine, ca banii aia nu sunt de chel­tuiala. Cheltuiala i-ar termina foarte repede. El, ca sa reziste, cu banii de pe un mic (din ala de sfaraie pe gra­tar) trebuie faca o fabrica de mancare. Si a facut. Si fabrica a produs. Dar concurenta salbatica l-a obosit pe Jean Padu­reanu si acum pare ca se preda. Cel putin asa am tradus declaratiile pe care le-a facut in ultima vreme. Ma­rian Iancu, spre deosebire de Jean Padureanu, exerseaza o fu­rie turbata fata de cei care i-au terfe­lit aroganta. Si, atentie, nu-si mai cla­meaza nevinovatia. Spune doar ca mai sunt si alte cluburi care ar fi meritat verdictul Timisoarei. Il cred. Sincer, il cred. Dar daca are dovezi, asa cum pretinde, sa le puna pe tava. Altfel toata galagia pe care o face va fi ca­talogata ca recuzita a santajului or­dinar.

Presedintele LPF, Dumitru Dra­gomir, va avea sarcina grea in sedinta de astazi a Comitetului Execu­tiv. Fiindca el va pleda in favoarea vo­tantilor din dotare. Si impotriva li­cen­tiatorilor care-l lasa fara prieteni. Iar o eventuala infrangere i-ar clatina periculos pozitia.

×
Subiecte în articol: editorial