x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Liderii USL nu-s coioşi? Da, dar poporul e?

Liderii USL nu-s coioşi? Da, dar poporul e?

de Lucian Avramescu    |    09 Sep 2012   •   14:26

Cateva mesaje sosite de la cititori, care completeaza sau amendeaza ultimele mele comentarii, vorbesc cu repros despre o politete excesiva a liderilor USL. Scriu chiar ca mai marii USL sunt mirese, ca n-ar avea nu stiu ce. Unii vorbesc de lasitate, cativa de tradare. Cu Basescu, este o parere tot mai des impartasita, nu te poti bate cu sorti de izbanda, decat folosind armele lui. Ce arme foloseste Basescu? Le stim: santaj, delatiuni, compromiterea adversarului, caruia de multe ori ii sunt puse in carca fapte nefaptuite care, ulterior, se dovedesc astfel. Dar e prea tarziu. Omul e terfelit, dar prin toate alifiile basiste care put si ies greu la spalare. Sa fie acestea armele cu care USL poate infrange diavolul?


Am scris si eu, recunosc, reprosandu-le dur liderilor USL, despre excesul de maniere in batalia cu un tip care aduna in personalitatea lui calitatile unui sarlatan. Esti ca el? Te poti bate. Esti mireasa? Du-te si lasa-te deflorata daca te-ai nimerit fata mare sau recalifica-te curva. Asta vrem oare? Multi, pentru a scapa de Basescu, pe care il urasc de moarte, accepta orice compromis.

Da, dorim mai multa forta si hartag politic de la liderii USL. Sunt prea educati, sunt prea manierati. Au si cusurul de a fi citit carti. Dar noi, dragii mei comentatori, noi nu suntem tot cam neam de mirese? Vin dinspre lumea greceasca, de care m-am despartit de cateva zile – batoasa, tepoasa, pusa pe luat de galci sefii lor si lumea intreaga. S-au zburlit, ori de cate ori a fost nevoie, la liderii lor si au scos limba si la Barroso si la Merkel si la alti mahari internationali. La noi, cativa argati in robe, unsi de Basescu pe baza de vasalitate, ne-au furat milioane de voturi. Ei, si? Procurorii ne intreaba de ce am fost la vot si ne ameninta cu noul Canal. DNA e pe cale sa umfle unul cate unul liderii pe care ii sustinem pentru vina de a-si fi insusit, ca pe niste portofele, voturile noastre din care si-au cumparat pesemne iahturi. Ei bine, ce facem noi? Stam. Dam, unii dintre noi, din gura, acasa sau la televizor. Ca avem lideri mirese, ca car, ca mar. Ei bine, un popor de mirese nu poate avea decat lideri asisderi. Ce fac adjunctii mireselor din varf, daca aia sunt intradevar fetite de salon? Ce intreprind vicepresedintii, consiliile si comitetele de sefi, barosanii organizatiilor judetene de mirese? Plang in batista, se freaca la nas ca ne violeaza Basescu si marea rusine a politicii europene, Barroso. La Cotroceni se plimba seara de seara trei insi (si trei mii tot trei insi inseamna) dintre care unul pare idealist, fiindca isi imagineaza ca Romania e in stare de asociere voluntara in protest. Nu, Romania se smiorcaie ca n-are lideri coiosi. Sa mearga Romania sa faca o catusa vie in jurul Cotrocenilor! Nu, noi poporul suntem mormolocit si speriat si scopit de gogonelele trebuitoare pentru a pune cu botul pe labe toti nemernicii care au pangarit si violat democratia, care au furat tara si vor s-o mai fure inca, fiindca, prin pamant, ar mai fi identificati niste gologani nesupti, sub forma de uraniu si cupru si aur si gaze de sist. Iar unul s-a angajat sa iscaleasca tranzactia iar numele lui cica ar fi Basescu.

×