x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lotul Năstase la Canalul „Băsescu“

Lotul Năstase la Canalul „Băsescu“

de Dan Constantin    |    26 Iul 2012   •   15:18

In vremea stalinismului odios, dusmanii poporului erau trimisi la Canal. Osanda pentru condamnatii politic avea tinta nu 'reeducarea“, ci distrugerea lor fizica si psihica. Regimul Basescu a reinventat si adaptat practicile totalitare deschizand Canalul cu o serie de condamnati in 'Trofeul Calitatii“. Un membru al CSM, magistrat cu mare competenta profesionala, a afirmat fara echivoc caracterul politic al acestui proces care a adus blamul public asupra Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care s-a pretat la o mascarada juridica.

Traian Basescu minte cu nonsalanta cand face referiri la acest proces, incercand sa scape de evidenta lui implicare in declansarea mecanismului Justitiei impotriva adversarului politic cel mai de temut pentru el, Adrian Nastase. Intr-un interviu luat de un ziarist amabil de la Realitatea, Basescu Traian a facut numeroase referiri la 'Trofeul Calitatii“, fiind obsedat sa includa tema 'Nastase“ in campania pentru referendum.

Suspendatul se ascunde in neadevaruri cand spune ca dosarul lui Nastase a pornit de la plangeri facute de colegii de partid din PSD. O minciuna colosala pentru ca Basescu stie ceea ce este de notorietate: Mona Musca a depus o plangere penala la DNA, cu antetul Aliantei politice Dreptate si Adevar in 27 august 2004 impotriva lui Adrian Nastase in cazul Zambaccian. Ajuns la putere, Basescu isi pune marioneta de la DNA, Morar Daniel, sa se autosesizeze in 4 noiembrie 2005. Papici Lucian, sef sectie la DNA, inchide in 2006 dosarul facut la plangerea Monei Musca, dar deschide alt dosar pentru evaziune fiscala la o firma din Bacau. Cristina Popa face un denunt si incepe drumul 'Trofeului Calitatii“. Aceasta stafeta a plangerilor penale este purtata de doua informatoare ale Securitatii. Mona Musca, decazuta din functii si stampilata moral, lasa 'problema Nastase“ acestei bacaoance descrisa de un fost coleg de serviciu de la fabrica de avioane in culorile jegului moral. Nu a putut sa treaca din asternuturile fratilor Sechelariu la statut de nevasta, dar a fost 'victima“ lui Nastase, aducandu-si aminte, dupa doi ani, ca a facut evaziune fiscala de frica. Basescu minte, iar ziaristul credul de la Realitatea inghite cu mare placere si interpretarea pe care o da suspendatul condamnarilor din 'Trofeul Calitatii“. Basescu spune ca pedepsele de 7 ani date celorlalti inculpati sunt exemplare pentru ca ei au fost functionari publici. Or, familia Popovici de la Forum Invest si directorul tipografiei Eurografica, victime colaterale in acest proces politic, sunt persoane ce au avut afaceri in mediul privat 100%.

Campionul anticoruptie vrea sa-si justifice titlul autoadjudecat prin acest caz Nastase, ca trofeul cel mai pretios al luptei lui cu sistemul ticalosit. Nu reuseste insa marea pacaleala. Tot ceea ce a facut Basescu in ultimii opt ani a fost sa construiasca un sistem ticalos in care si-a plantat ca vectori de imagine turnatori la securitate, parasute de lux, betivi, corupti, impostori. O galerie de personaje abjecte care se strang acum arici in jurul lui Basescu Traian nu atat sa-l salveze, cat mai ales sa-si salveze ei pielea. Convocarea lui Nastase la tribunal de zilele trecute a fost tot o manevra a unei slugi basiste care se ascunde si de umbra lui. L-am fotografiat si este pus in insectarul cu ticalosi.

×