x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale M-am îndrăgostit! Şi este voie...

M-am îndrăgostit! Şi este voie...

de Irina Cordoneanu    |    16 Feb 2013   •   00:18
M-am îndrăgostit! Şi este voie...

Când un bărbat îmi spune “Te iubesc!”, intru în alertă. Nu este deloc specific masculin. Ori l-am prins în corzi, ori... urmăreşte ceva. Când un bărbat acceptă să-mi facă toate capriciile, încep să fiu atentă la ce se întâmplă. Ori are un interes, ori... pur şi simplu, ştie să fie bărbat. În jocul acesta, denumit viaţă, rolurile sunt bine împărţite. O fi egalitate, dar de născut copii, nasc doar femeile. O fi egalitate, dar de îndeplinit capricii femeieşti, îndeplinesc doar bărbaţii. Acei bărbaţi care mai au activă acea genă a cavalerismului. Precum Florin Zamfirescu. Un actor mult iubit de public. Un om mult respectat de cei care recunosc valoarea.

L-am întâlnit, pe neaşteptate, şi l-am invitat la mine în emisiune. Folosind un tertip clasic. Feminin. M-am prezentat şi i-am spus că a văzut, cu siguranţă, cel puţin o ediţie Distracţia pe vremea mea. Când a fost invitată Ştefana Samfira, fiica lui. Ce tată nu e mândru de fiica lui! Cu siguranţă s-a şi amuzat, auzind-o cum ne-a povestit când a îmbătat-o bunica... “Da, îmi răspunde Florin Zamfirescu, îţi dai seama, era beată cui. Avea vreo patru anişori”. S-a uitat la mine amuzat. Ştiam amândoi ce facem: eu că-l vrăjesc, el că se lasă “păcălit”. Facem schimb de numere de telefon. “Aminteşte-mi la începutul săptămânii, să-mi trec în program”.
 
Îi telefonez luni. Răspunde, cu o oarecare ezitare. “Irina Cordoneanu sunt, de la Distracţia pe viaţa... mă întrerup, ezit, decid că e amuzant. Aşa mi-a venit să vă spun: Distracţia pe viaţa mea. Pentru că emisiunea este viaţa mea. Dar se numeşte Distracţia pe vremea mea”. Râde, cu adevărat amuzat: “Ştiu cine eşti. Am văzut numărul. Sunt în şedinţă de Senat. Când trebuie să vin? Joi! La ce oră? Bine, voi fi acolo. N-am nevoie de maşină, n-am nevoie de nimic”.

În jurul meu, colegii mă privesc sideraţi. Au auzit conversaţia. Cel puţin, replicile mele. Carina, producătoarea emisiunii, are ochii cât cepele, dar şi un surâs larg pe faţa: “Nu ştiu cum să-ţi spun, dar eu îl iubesc pe omul asta, eu îl respect pe omul acesta. Eu mă scap pe mine în pantaloni, când îl văd pe omul acesta, îmi spune dintr-o suflare. Şi tu îi spui că eşti Irina de la Distracţia pe vremea mea, şi râzi cu el, şi el râde cu tine, şi a zis că vine, şi... Viaţa mea, te iubesc, mă!”

Şi eu îl iubesc pe omul acesta. Şi îl respect. A venit la înregistrare, din timp. Fără nici un fel de pretenţii. Fără aere de vedetă. Deşi, el chiar are dreptul să pretindă lucruri. “La ce oră începem?”, mă întreabă, privindu-mă cu atenţie. Ştii, chiar am alergat până aici! Şi, mai ales, cât durează?” Îi răspund, repede, încercând să înţeleg ce se ascunde în spatele întrebării: “O oră şi 30 de minute, dar înregistrăm în regim de direct”. Zâmbeşte: “Mă interesează, să ştiu cum să-mi dozez poveştile. Vreau să-ţi povestesc tot!” Sunt fericită. Mă simt binecuvântată.

Apare Dană Savuica. Ne ştim de ceva vreme. Întotdeauna ne-au bucurat revederile. Îmbină cu pricepere cele două fete ale femeii: este femeia care a apărut în Playboy, dar şi femeia căsătorită de 20 de ani cu acelaşi bărbat. A realizat emisiuni, târziu în noapte, în care nu existau subiecte de discuţie interzise spre abordare, poate doar interzise minorilor. Dar ne-a povestit şi cum, în adolescenţă, ţinutul de mână cu un băiat era prea mult.
Uite-i şi pe tineri: Dee Dee şi Nadir Tamuz. Două voci extrem de bune. La început de carieră, dar chiar talentaţi. Simpatici. Dornici de distracţie.

Intrăm în platou. Începe înregistrarea. Surprize. Umor. Stare de bine. Mă uit la Florin Zamfirescu: “Maestre, m-am îndrăgostit!” “Draga mea, e voie. Eu sunt şi pudic, şi abstinent!”
Va sună cunoscut? Emisiunea? Distracţia? Talentul? Îndrăgostirea? Pudoarea? Jocul?

×