x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mişcarea populară – o încercare mincinoasă

Mişcarea populară – o încercare mincinoasă

de Gheorghe Voicu    |    29 Feb 2012   •   21:00

Din nou revine in atentia opiniei publice coalitia pedelista a Mis­ca­rii Populare. Te-ai fi asteptat la ceva mai inteligent din partea strategilor de la Cotroceni, si nu la reluarea unui proiect cenusiu si fara mari sanse de impact in randul electoratului. Observam doar o simpla in­si­rui­re de partidulete cvasi-inexistente, dar zgomotoase din punct de vedere mediatic, o amestecatura de doctrine (vorba vine!) care se bat cap in cap.

E destul de complicat sa pui PNG-ul lui Becali (ce ideologie o avea?) alaturi de PDL (a exersat toa­te ideologiile posibile) si de UNPR, care sustine ca reprezinta stanga autentica. Si sa nu mai vorbim de PNTCD si PIN, doua for­ma­ti­uni politice mai degraba virtuale, existente doar in talk-show-uri. Si pentru ca aceasta ciorba ide­o­­logica sa fie completa, sa ni-l ima­gi­­nam pe Razvan Ungureanu (cel chemat sa salveze regimul Ba­ses­cu) conducand oastea de stransu­ra a Miscarii Populare in lupta elec­to­ra­la ce va urma. Evident ca va fi un esec, evident ca toa­ta aceas­ta incercare politico-media­tica nu are de­cat un singur scop: sa piarda "ur­me­le" PDL-ului in ochii unui electorat din ce in ce mai convins ca acest partid este principalul vinovat pentru situatia catas­trofala in care a ajuns Romania.

La urma urmei, intreaga po­ves­te este mai mult decat hilara. Adica tocmai PDL-ul, marele partid reformator al Romaniei, cel care l-a dat tarii pe Traian Basescu, se ascunde, pe campul bataliei electorale, in spatele lui Becali? Nu poate partidul din Modrogan sa infrunte direct votantii fara astfel de artificii? Este clar ca proiectul Miscarii Populare nu constituie altceva de­cat o incercare disperata de seduce­re a populatiei, cu speranta – ei chiar cred ca vor reusi! – ca vor ramane la putere.

Miscarea Populara reprezinta falimentul unui mod de a face po­li­tica, intortocheat si lipsit de substanta, un subterfugiu prin care se incearca pacalirea alegatorilor. Altadata a mers, situatia economica era alta, mult mai buna, insa acum populatia asteapta lucruri concrete si eficiente. Regimul Ba­ses­cu s-a bazat pe strategii de imagi­ne, pe lovituri mediatice care dau bine la televizor. Nimeni nu mai crede in astfel de trucuri, asa cum se preconizeaza a fi si Miscarea Populara.

In ciuda sondajelor generoase, PDL este un partid care va dis­pa­rea dupa alegerile de la sfarsitul anului. Nu poti supra­vie­tui doar prin in­cer­cari smechere de a parea ceea ce nu esti, nu poti castiga doar prin demagogie, fara a te stradui sa si construiesti ceva viabil. Vi­i­toa­rea guvernare va mosteni o Ro­ma­nie sufocata de probleme uria­se, rod al unei administrari arbitrare si arogante. Regimul Ba­ses­cu-PDL poate fi privit doar ca o acolada neferici­ta si paguboasa in istoria postdecembrista a Ro­ma­ni­ei. Caci aici se incadreaza si aceas­ta tentativa haotica si mincinoasa de constituire a Miscarii Populare.

×