x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mitocania interactiva

Mitocania interactiva

de Vlad Teodorescu    |    05 Aug 2008   •   00:00

V-ati dat seama ce era sa pierdem?  V-ati dat seama ca era cit p’aci sa asistam la prima  calamitate naturala din actualul mandat la care presedintele Basescu sa nu puncteze? Adica, inundatiile erau in plina desfasurare si aproape ca ne lasa sa duceam dorul celebrului fes prezidential care aparea si disparea…si  iar aparea in cel mai pur stil "Maracineni 2005”. Mai mult, ca sa ne lase cu gura si mai cascata, n-a mai dansat tiganeste pe terasele din Mamaia, n-a mai condus masina personala lasind SPP-istii cu mintea vraiste, n-a mai confiscat telefoane fiindca nici nu si-a mai umplut cosul zilnic de la hypermarket in direct si la ora de virf.



V-aţi dat seama ce era să pierdem?  V-aţi dat seama că era cît p’aci să asistăm la prima  calamitate naturală din actualul mandat la care preşedintele Băsescu să nu puncteze? Adică, inundaţiile erau în plină desfăşurare şi aproape că ne lăsa să duceam dorul celebrului fes prezidenţial care apărea şi dispărea…şi  iar apărea în cel mai pur stil "Mărăcineni 2005”. Mai mult, ca să ne lase cu gura şi mai căscată, n-a mai dansat ţigăneşte pe terasele din Mamaia, n-a mai condus maşina personală lăsînd SPP-iştii cu mintea vraişte, n-a mai confiscat telefoane fiindcă nici nu şi-a mai umplut coşul zilnic de la hypermarket în direct şi la ora de vîrf.

De data aceasta a laudat guvernul!  Pe bune… Dînd impresia că a căzut echipa liberală din Victoria şi că noi încă nu apucasem să aflăm, atît de gogonată părea ştirea. Şi asta nu e tot. Evenimentul s-a produs la puţin timp după ce a părăsit şedinţa executivului, şedinţă pe care nu a pretins nici o secundă că a condus-o ci doar că a participat ca un preşedinte cuminte care îşi cunoaşte lungul prerogativlui.

Exact în momentul în care gazetarii se pregăteau să-i acorde nota maximă la impresie artistică, s-a revenit la "starea de normalitate”, preşedintele ieşindu-şi din cizme şi din pepeni înainte ca subiectul "inundaţii” să nu fie îngropat definitiv de "Vaduva Neagră atacă din nou litoralul românesc”  

Referindu-se la un personaj important din administraţia de stat, care avusese aiuritoarea idee să scoată primarii din dispozitivele de urgenţă ca să-i înghesuie la şedinţe cu domnia sa, preşedintele Băsescu a comis-o din nou. Şi nu pentru că a spus că iniţiativa era cu adevărat "O atitudine imbecilă” (asta era evident) ci pentru că a spus-o într-un cadru oficial unde nu se înmoaie, nu se spală şi nici nu se usucă rufele din familie. În plus, nici nu a numit respectivul "Imbecil”, anatema putînd cădea aproape peste oricare dintre subalternii lui Tăriceanu.       

Preşedintele a amestecat în celebrul fes de protocol proverbele cu musca pe căciula şi cu piatra după care se aruncă 100 de ziarişti s-o scoată. Conform obiceiului de a lăsa în coadă de peşte acuzele privind corupţia, acum a inventat un soi de mitocănie interactivă. Adică fiecare işi poate alege ministrul "preferat” (vorba vine) şi să-i atribuie epitetul cotrocenean. Nici nu mai contează la cine s-a referit preşedintele. Fericitul pricopsit  sau fericita căpătuită poate fi orcine, de la Rezervele fără Fund ale Statului şi pînă la Uniunea Piticilor de Gradină.

Astfel, "Imbecilul” poate fi căutat precum Mangafaua din D’ale carnavalului.

Aproape fiecare preşedinte şi-a avut "clientul " lui. Se ştie ce gîndeau Ceauşescu despre Bobu sau Iliescu despre Geoana. Da’ măcar ştiam cine e "dobitocu’ ” şi cine e "prostănacul”. Acum, şarada preşedintelui a lăsat multă lume cu ochii în ceaţă şi cu pixul în aer.
Din nou, domnul Băsescu a obţinut ce a vrut. Ministri guvernului Tăriceanu putînd fi făcuţi  albie de porci fără nici o reţinere datorita unei ingenioase inginerii… mediatice. Care – culmea- a fost  pusă pentru o secundă în pericol de balerinii imaculaţi cu care Elena Udrea a răscolit glodul din zonele sinistrate şi nu numai.
 

×
Subiecte în articol: editorial