x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Modernizarea" pe datorie

"Modernizarea" pe datorie

de Adrian Năstase    |    25 Mar 2014   •   15:52

S-ar putea să faceți parte dintre cei care cred că modernizarea unei țări presupune anumite sume de bani disponibile pentru acest scop. Nu ați greși foarte mult. În acest caz, știți că "modernizarea" României a fost scopul principal al celor două mandate ale lui Băsescu. Scopul acesta nu a fost însă abandonat. De aceea, Traian Băsescu a creat Partidul Mișcarea Populară - "ca să continue procesul de modernizare".

Din păcate, bilanțul net al sumelor primite de România de la UE pentru perioada 2007-2013 arată - conform consilierului Adrian Vasilescu, de la BNR - că România, plătindu-și cotizațiile, a rămas cu aproximativ 10 miliarde de euro (21,3 miliarde - 10 miliarde euro). Sper că nu au fost avute în vedere și fondurile de pre-aderare! Cam puțin...

Mai ales că într-un singur moment, Traian Băsescu a luat de la FMI și de la Uniunea Europeană 20 de miliarde de euro, bani pe care România trebuie să îi plătească înapoi! Sper că vă reamintiți. În total, datoria externă a țării a ajuns la peste 100 de miliarde de euro!

Și atunci, din ce bani să faci "modernizarea" țării dacă și investițiile străine au scăzut? Las la o parte banii duși de clientela înfloritoare a regimului Băsescu în diferite zone de sectanți din America și din Orient.

Dormiți însă liniștiți, "procesul de modernizare" continuă prin Partidul Mișcarea Populară. Votați mărul! Deși s-ar putea să fie otrăvit.

×