x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale N-am încredere în instituţiile "operate" de Băsescu

N-am încredere în instituţiile "operate" de Băsescu

de Lucian Avramescu    |    19 Aug 2012   •   12:21

Nu mai am incredere in nici-o institutie in care a facut chirurgie Traian Basescu, extirpand ce-a fost curat si cinstit si transplantand, incet, mestesugit, diabolic, organul interesului personal. N-am incredere in CSM care joaca nu doar necolegial, ci de-a dreptul scarbos cazul numirii in functia de ministru al justitiei a Monei Pivniceru. N-am incredere in Curtea Constitutionala, politizata pana-n tivul robei, chiar daca unii magistrati par a mai avea ceva jena fata de poporul roman si nu doar obedienta fata de revizionistul din secuime.

N-am incredere in procurorii care, descendenti ai celor care veneau cu masina neagra la poarta si-mi anchetau bunicii si parintii, bat satele cautand infractori ai votului. Pai la alegerile din 2009 au fost mii de cazuri dovedite de furt electoral si aceiasi procurori s-au facut ca nu vad, nu aud, nu-i intereseaza. Toti stiu ca, macar in 2009, Traian Basescu a pierdut alegerile, iar suirea lui, printr-un procent la mustata, in Deal, s-a facut prin furt. A furat afara pentru a completa voturile lipsa din tara, unde pierduse in fata lui Geoana, cu toata vizita lui neinspirata la Vantu. A pierdut clar in tara pe care nu s-a sfiit s-o calareasca apoi, rostind mereu obraznicia ca el e "ales de popor". N-a fost ales de popor. Ce-au facut organele care debordeaza azi de harnicie? Nu s-a clatinat un muschi pe fata institutiilor operate chirurgical de Basescu. Cum sa am incredere ca azi ar fi sincer alarmati ca s-a furat un vot la Gheboaia si doua in Pocreaca? Auzi ma, ce zice asta (Viorica), cica s-a furat un vot la Oradea, radea Videanu, acompaniat de o oaste de ha-ha-ha, in timp ce ei produceau, la minut, oricate voturi le trebuiau in diaspora.

Da, cetateanul care sunt nu mai are incredere in nimeni si nimic. Uneori imi pierd cu totul increderea in tara mea. Pastrez inca unele sperante in legatura cu puterea actuala care n-a preluat puterea. De ce n-a preluat-o? Vreau sa cred ca n-a putut s-o preia si nu ca, din slabiciune sau interese oculte, s-a ferit s-o ia. Am speranta ca va avea forta sa-i dea afara pe toti cei transplantati de Basescu si de oamenii lui in toate structurile de conducere ale statului. Cangrena e peste tot si a contaminat organismul unei tari slabite financiar, demolate economic, cu un popor revoltat, derutat sau doar scarbit.

Ce astept de la Curtea Constitutionala, de la CSM, de la parchet, de la alte institutii reformate si calarite de Basescu? Nimic. Nimic din ce-mi doresc eu si milioane de oameni. Ce astept sa faca Basescu? Sa federalizeze Romania, sa-si mute sediul in Covasna, pentru ca in Cotroceni nu poate intra decat parasutat, fiindca e greu sa-si faca loc printre oamenii care-l vor astepta acolo, sa-l salute cu niste urari "traditionale".

Si totusi mai cred in ceva, asa cum credeam in cuvintele unei rugaciuni pe care, copil fiind, o spuneam seara, inainte de culcare, vegheat de bunica. Mai cred in sansa ca batjocoritul meu popor sa-si proclame voia. Unde? Cum? Stie el.

×