x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nea Vasile de la Vila Dante, vecin cu nea Trăian din Lac 3

Nea Vasile de la Vila Dante, vecin cu nea Trăian din Lac 3

de Victor Ciutacu    |    06 Aug 2012   •   12:52

Primii defectori au parasit Cabinetul Ponta, generand o remaniere in lant. Rus, care nu trebuia numit in functie, nu intrebat acum de ce-l lasa pe Ponta cu curu-n balta, macar a avut bruma de curaj necesara unei iesiri in care sa faca pe demnul. Nu si bruma de buna credinta sa-l anunte (cum a facut cu Blaga, ca tot se tin public de prieteni si, concomitent, adversari politici) pe seful lui din CSAT, presedintele interimar Antonescu. Pe care-l acuza la televizor, fara insa a detalia, de presiuni politice postreferendum, la fel ca si pe suspendatul Basescu. Cu ocazia asta, am aflat si ca o structura de forta a satului roman nu trebuie sa fie "involvata', ca implicare-i cade rangul de intelectual ardelean sa pronunte. Dobre, viteaz ca de obicei, in ciuda corpolentei, a carat-o pe sest in strainatate, sa nu care cumva sa-si explice public gestul las. Noroc ca ne-a anuntat Rus, ca altfel cautam voincilelul pe la el prin birou si ne dadeam de ceasu' mortii ca n-are cine-l intreba pe nea Vasile din Vila Dante daca vecinu' nea Tarian mai sta-n Vila Lac 3. Tara poate sa stea, proasta, cu ochii-n televizoare si sa astepte sa vina meteoritul cu numele adevaratului presedinte de republica gravat pe coada, ei doi o ard la onoare institutionala si concedii. Fie vorba intre noi, pare cam greu sa te paleasca onoarea la batranete dupa ce prea te-ai impiedicat o viata de ea, dar, ma rog, de dragul povestii merge.

In tandem cu brusc lovitii de onoare infiltrati in Guvern, Curtea Constitutionala a iesit si ea, dupa week-end-ul in care doamnele Cojocaru si Motoc si-or fi rezolvat dilemele existentiale, cu noi lamuriri despre mult-cautatele liste. Absolut firesc, a iesit o mandrete de comunicat croit fix intru implinirea dorintelor lui Basescu. Nu mai e nevoie de actualizarea listelor, sa nu transpire lumea aiurea prin teritoriu. Deci se va numara pe baza de morti si plecati din tara. Oamenii astia lucreaza integrat, coordonat, lovesc fie pe rand, fie-n paralel, depinde numai de tactica aleasa. Si o fac naucitor, pentru ca individul ala care umbla in tricoul albastru pe la Piata Galati chiar stapaneste un sistem. Latra la lume de la gard, ca o fiara, iar aia vizati se executa urgent. Ca-i cumpara, ca-i santajeaza, ca-i vrajeste, chiar nu ma priveste. Are sistemul in mana si-l foloseste la maxim. Potenteaza lichelele sa defecteze in momentele-cheie, ceva de speriat. In asta consta, de fapt, adevarata lui putere, in manevrarea in folos propriu a oamenilor.

Daca Antonescu si Ponta chiar vor sa intre in istorie, n-au decat varianta de a lupta cu masinaria basista pana la ultima lor suflare politica. Sa mearga pana-n panzele albe. Au in spate legitimitatea conferita de sapte milioane si jumatate de voturi exprimate impotriva lui Basescu. Pe care niste aranjori politici se straduiesc sa nu le ia in considerare. Ba chiar le desconsidera.

P.S. Basescu ordona, Kovesi executa. Manoliu e urmarit penal. Nu stiu daca e bine, domnu' chestor

×