x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nemuritorul Iliescu

Nemuritorul Iliescu

de Marius Tucă    |    11 Mai 2004   •   00:00

Dupa ce presedintele Ion Iliescu ne-a anuntat ca programarea sa genetica merge pe un orizont de 120 de ani ne-am mai linistit.

Eram, asa, putin agitati de cand cu intrarea asta in NATO, cu posibila aderare la Uniunea Europeana. Deh, ne faceam si noi griji, ca altceva ce sa ne facem, ce sa ne mai facem, ca oricum ni le-au facut ei pe toate.

Ei bine, pe fondul asta al schimbarilor istorice simteam o anumita neliniste, care era cu atat mai mare cu cat nu stiam de unde ne vine, de unde ni se trage. Acum, cand seful statului dupa o discutie necesara cu geneticienii „a devenit" nemuritor, toate angoasele noastre, nelinistile au disparut ca prin farmec.

Si asta nu pentru o zi sau doua, nu pentru un an, ci pana-n anul 2050! „Dumnezeule" e primul cuvant care-ti vine-n gand dupa ce ai scris anul nelinistii noastre. „Ptiu, drace", vor spune insa cei din conducerea PSD la aflarea vestii, pentru ei nasoala si nicidecum minunata.

De fapt, cred ca vestea genetica a fost data publicitatii pentru baietii din PSD care vedeau in Ion Iliescu un tataia, tocmai bun de spus povesti nepotilor social-democrati.

„Si-n definitiv este o veste buna", isi vor spune si ei! „Va dati seama daca descoperirea genetica ar fi fost despre Mischie?" Nici nu vrem sa ne gandim la asa ceva, fie si numai pentru ca am fi fost nevoiti sa vedem toate nuntile clanului Mischie la televizor, ceea ce pentru noi ar fi fost deja prea mult.

Pana la urma, anuntul facut de Ion Iliescu ne da noua, muritorilor, speranta ca poate, intr-o buna zi, ne va veni si noua randul sa avem un asemenea vis genetic. Si, cel mai important lucru, ne dezvaluie, de fapt, ceea ce stiam cu totii, Ion Iliescu e nemuritor!
×
Subiecte în articol: editorial