x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nici ideile puţine da’ fixe nu mai au sos

Nici ideile puţine da’ fixe nu mai au sos

de Dan Dumitrescu    |    12 Oct 2007   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Meciul Romănia - Olanda e o şmecherie d-asta care nu prea incape in obişnuinţele noastre. Abia de se joacă o dată pe an, tocmai la Constanţa, şi nici n-a prins foiala sezonului de bronzol. Salariaţii vacanţelor de vară au intrat in şomaj, naşii de bişniţari şi-au tras vacanţă de intersezon, peştii ăi grei s-au dat la fund, centura e pustiită de viaţă, iar pipiţele au trecut la pufoaice cu arici ca să nu lăcrimeze clientul cănd se blochează-n fermoare sofisticate.PUNCTUL PE EI
Meciul Romănia - Olanda e o şmecherie d-asta care nu prea incape in obişnuinţele noastre. Abia de se joacă o dată pe an, tocmai la Constanţa, şi nici n-a prins foiala sezonului de bronzol. Salariaţii vacanţelor de vară au intrat in şomaj, naşii de bişniţari şi-au tras vacanţă de intersezon, peştii ăi grei s-au dat la fund, centura e pustiită de viaţă, iar pipiţele au trecut la pufoaice cu arici ca să nu lăcrimeze clientul cănd se blochează-n fermoare sofisticate.

Meciul Romănia - Olanda e unul de plictis fiindcă naţionalele astea şi-au obosit pănă şi povestitorii. Nici ideile alea puţine da’ fixe nu mai au sos.

Van Basten nu mai surprinde prin opţiuni bizare. Indiferent care sunt primele 11 nume ce-i trec prin minte tot ii iese pasenţa. Zburătorii sunt buni indiferent de inscripţia din buletin. O fi Robie van Persie suspendat, dar şarla asta e capabilă să ne dea gol şi cănd stă in faţa televizorului. Pe Clarence Seedorf l-a luat curentul căt a fost copil de mingi şi tot nu s-a bosumflat. Ii zici să joace, el se ia in serios şi joacă. Nici Edwin van der Saar pare să nu se dea lovit.


La Piţurcă, lucrurile devin cu mult mai simple. El nu e pus in dificultatea de a alege. Pentru a completa grupul celor căţiva titulari de drept ii este necesară doar inspiraţia proprie. De această dată a fost deposedat de sfaturile competente ale selecţionerilor voluntari. Marginalii nu i-au mai titularizat in echipa ideală pe Vlăduţ Munteanu, Sergiu Radu şi George Ogăraru. Sergiu i-a convins la ultima convocare, Vlăduţ e pe-aproape de Sergiu, iar Ogăraru s-a echipat deja din magazia naţionalei.


Meciul lui Piţurcă cu contestatarii săi tradiţionali pare mai important decăt meciul Romănia - Olanda. Sau, cel puţin, aşa citim. Poate sunt eu nebun cănd găndesc că totuşi măine, la Constanţa, se joacă un meci care poate decide ocupanta primului loc in grupa preliminară a CE. Poate că e o tămpenie să doresc calificarea, in sfărşit, a Romăniei la un turneu final. Mă simt mai bine insă in nebunia mea decăt să mărşăluiesc in slujba ideilor puţine da’ fixe. Merg pe măna lui Piţurcă, Mutu, Chivu, Lobonţ şi a companiei. Indiferent care va fi rezultatul final.

×
Subiecte în articol: editorial