x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nu-l asasinaţi pe Traian Băsescu!

Nu-l asasinaţi pe Traian Băsescu!

de Lucian Avramescu    |    11 Sep 2012   •   11:27

Tin minte o zicere care ma amuza si care descretea mimicile in redactii: Un sef nu trebuie omorat, ci adus in situatia de a-si dori singur moartea! Azi, fara pic de umor, ba chiar cu o indarjire crescanda, care vine din rarunchi, unii se lauda ca i-ar face de petrecanie locatarului din Deal care, dovedindu-se nemuritor si vaccinat la microbul caraghios al votului, tot vine si revine. Citind comentariile la articolele mele, interventiile pe site-ul ampress, dincolo de porcaielile constante care-mi acompaniaza articolele din Jurnalul National si care am aflat cu exactitate de unde vin, mi-a atras atentia un gen de rabufnire care te trimite cu gandul la furie. Furia unor cetateni care nu mai pot rabda. Care se simt insultati, batjocoriti, palmuiti iar obrajii lor sufletesti nu mai pot rabda alte scatoalce. Ieri am citit de doua ori cuvantul 'glont' si, marturisesc, m-am speriat. Am facut armata, n-am spaime la bubuitura unei arme in poligon sau la vanatoare. Dar contextul in care e indesat acest substantiv arata ca, pentru a se racori, doar pentru a se racori, unii oameni il utilizeaza. Nu, mlastina politicii romanesti, in care inoata priceput un rechin de extrema ferocitate, trebuie asanata cu instrumentele vidanjei si nu asasinata cu mitraliera. Stiu ce spun acesti cititori si-i cred doar in masura in care presupun ca vor sa se racoreasca. Atat. Romania are experiente interbelice cu care nu se poate mandri, iar neutralizarea unui criminal sa zicem, poate fi facuta si trebuie facuta prin mijloacele legii. Iar legea e dura, mai dura si mai spintecatoare ca un glont.


Ultima infrangere a poporului roman a fost prin confiscarea armelor democratiei. Ne-au fost confiscate partidele, obligate la o atitudine lasa, ne-au fost neutralizati, prin intimidare, unii lideri, ne-a fost bagat la zdup votul. O structura mafiota, construita migalos de Traian Basescu, a neutralizat si pus cu botul pe labe viata democratica a Romaniei. Se poate asa ceva? Uite ca se poate. Cum iesim de aici? Nu impuscandu-l pe Basescu, asa cum imi scrie o pensionara care am convingerea ca n-a tras in viata ei nici cu un pistol cu capse la iarmaroc, ci punandu-i acea catusa umana care a inceput sa dea roata Cotrocenilor, la initiativa unui parlamentar liberal, Ghise. Daca acea catusa vie isi va lega zalele cu zeci si sute de mii de oameni (am participat candva la un mars cu 500 000 de oameni organizat de Alianta Civica) ea va strangula cu forta ei orice obraznicie politica si orice avant dictatorial si orice minciuna care a imbalosat nu doar tara, ci Europa intreaga. Acel sef, ca toti sefii urati de popor va pleca singur. Nu e nevoie sa dati cu prastia dupa el. Acel Barroso, care se lauda cu nesimtire ca a facut ordine in Romania impotriva poporului roman, va amuti si el.

Si apoi, apropos de vorba cu seful care trebuie adus in situatia de a-si dori singur moartea: luati-i - si aici ma refer la Parlament si Guvern – lui Traian Basescu unica arma cu care stapaneste si terorizeaza. Luati-i jucaria DNA. A doua zi va fi un politician mort. Sunteti in stare domnilor trimisi de popor sa-l reprezinte de o asa isprava?

×