x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nulpreacunoscutul prieten al lui Gică Hagi

Nulpreacunoscutul prieten al lui Gică Hagi

de Dan Dumitrescu    |    18 Oct 2007   •   00:00

Revanşa lui Gigi Becali la explicaţiile pe care Hagi le-a oferit in legătură cu eşecul său la Steaua, la emisiunea lui Radu Moraru de luni seară, a fost aşteptată cu interes enorm. Prin declaraţiile din presa scrisă, Becali promitea telespectatorului dezvăluiri senzaţionale despre "adevăratul" Hagi.

Revanşa lui Gigi Becali la explicaţiile pe care Hagi le-a oferit in legătură cu eşecul său la Steaua, la emisiunea lui Radu Moraru de luni seară, a fost aşteptată cu interes enorm. Prin declaraţiile din presa scrisă, Becali promitea telespectatorului dezvăluiri senzaţionale despre "adevăratul" Hagi. Mirajul unei emisiuni incendiare a funcţionat. Neavizaţii puteau crede că Gigi Becali ştie ce spune, puteau crede că patronul Stelei este intr-adevăr in posesia unor informaţii capabile să-l distrugă pe convingătorul Hagi. N-am inghiţit hapul bazaconiilor colorate, fluturate de Gigi Becali. Am rămas insă curios să aflu căt de pricepuţi or fi consilierii din PNG in alegerea unei strategii prin care imaginea preşedintelui-patron să fie căt de căt reparată. Şi am aflat. Am aflat că respectivii consilieri nu sunt decăt nişte repetenţi care au reuşit performanţa de a face din apărare o armă letală pentru apărat. Gigi Becali nu numai că nu a reuşit să-l contracareze pe Hagi. Nu numai că nu a reuşit să se păstreze pe linia de plutire. Dimpotrivă. A atacat haotic, a confundat terenurile de joc şi a marcat cu dezinvoltură in propria-i poartă. Astfel a ajuns Hagi să mai căştige un meci, de această dată chiar şi prin neprezentare.

"Mă cheamă Becali şi am talent şi inţelepciune de conducător", a declarat impricinatul. Nu ştiu cum suportă Maybach-ul personal o asemenea umilinţă. Ştiu insă că oamenii nu prea se lasă conduşi de cei care tot dau cu oiştea-n gard. Gigi Becali işi umileşte prietenii, işi umileşte subordonaţii, chiar şi atunci cănd nu işi propune aşa ceva. In momentul in care nu va mai putea cumpăra umilirea celor din jur va rămăne singur. "La 27 de ani eram amfitrionul Bucureştiului. Eram vedetă a high-life-ului Bucureştiului", a mai zis Gigi. Iţi trebuie multă imaginaţie pentru a susţine o asemenea enormitate. Sau, dacă imaginaţie nu e, atunci doar confuzia te mai poate salva. Aşa de pildă, dacă mi s-ar părea şi mie că Răstoaca din Găeşti e totuna cu Sena, atunci n-aş minţi dacă aş spune că am copilărit la Paris. A mai vorbit Gigi Becali despre demoazele, cu siguranţă de lume bună, servite la micul dejun, la cină şi intre mese, despre şmecheriile cuceritorului de profesie care este, despre marile avantaje de imagine pe care le-a avut Hagi graţie prieteniei cu nulpreacunoscutul Gigi Becali. Ce legătură au toate astea cu fotbalul? Una singură: Gigi Becali. Am naivitatea să mai cred că Gigi Becali şi bunele intenţii pe care le afişează mai pot fi salvate. Cu o singură condiţie. Patronul Stelei trebuie să spargă toate oglinzile in care s-a privit pănă acum.

×