x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O lege împotriva amneziei?

O lege împotriva amneziei?

de Adrian Năstase    |    11 Feb 2014   •   12:50

Atenţie, am scris amnezie, nu amnistie!

Sâmbătă, PDL a organizat un miting împotiva guvernării şi pentru apărarea (în stradă) a statului de drept. Iată câteva observaţii:

• În cei zece ani ai regimului Băsescu, PDL a fost la guvernare cea mai mare parte din timp. Am uitat oare de ce marea majoritate a populaţiei i-au dat jos de la putere în 2012? Contează ei cumva, pe amnezia alegătorilor? Iată de ce cred, în continuare, că era şi este necesară o carte neagră a guvernării PDL."O piedică în calea uitării".

• I-am văzut în piaţă, sub acelaşi steag pe miniştrii "independenţi" ai justiţiei - Monica Macovei şi Cătălin Predoiu. Amândoi au confirmat ulterior că erau, de fapt, "independenţi" sub acoperire (de partid).

• L-am văzut şi l-am ascultat şi pe "Dragă Stolo". După 10 ani de când "deplângeam", împreună cu Băsescu, starea lui precară de sănătate, iată că s-a întremat la băi, la Bruxelles şi a venit din nou, la Bucureşti să ne spună că va protesta şi pe viitor împotriva statului de drept, în stradă, la Bruxelles - ca europarlamentar, acolo unde îşi consumă liniştit "tainul" plătit pentru ruşinoasa lui dezertare. Oare el nu realizează că românii au suportat zece ani de haos, ură şi dezbinare din cauza faptului că el a aruncat, în mod ruşinos, prosopul în bătălia prezidenţială, din 2004? Acum, el acceptă să fie scos, din când în când, la fereastră, de către PDL pentru a-şi păstra sinecura. Trist...

• Mai interesant însă este scenariul. Păpuşarii PDL, vor să folosească evenimentele de la Kiev şi, după exact 10 ani, vor să reâncălzească supa revoluţiei portocalii şi la Bucureşti. Printr-un efort mimetic, PDL - reîmbrăcat în oranj - dar fără frunză, ar vrea să se "lege", de ceea ce se întâmplă în Ucraina, şi, în prima zi a Olimpiadei (adevărat fair-play olimpic) dar dând sentimentul că ascultă ceea ce a spus Mircea Marian că ar fi spus Victoria Nuland la Bucureşti ("De ce nu apăraţi statul de drept în stradă"), s-au strâns în Piaţa Revoluţiei.

• Mă întreb dacă liderii PDL înţeleg că micul lor scenariu ar putea face parte dintr-un scenariu mai larg şi care nu este al lor şi nici "al nostru"?




×