x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O vara fierbinte

O vara fierbinte

de Marius Tucă    |    13 Iul 2004   •   00:00

Nu-mi aduc aminte sa mai fi avut parte in ultimii ani de o vara politica asa cum se anunta a fi aceasta. O vara fierbinte, PSD-ul a dat deja in clocot, o vara care va fi esentiala pentru alegerile din toamna.

O vara care politic va semana foarte tare cu vara din punct de vedere meteorologic! O vara cu evenimente meteorologice deosebite, vijelii, grindina, averse de ploaie, furtuni, evenimente care se vor regasi se pare si pe scena politica.

"Demisia" lui Adrian Nastase a deschis balul care odata inceput pare sa nu se mai opreasca pana la toamna, dupa Congresul PSD. Se pare ca aceasta "demisie" care i-a dat mana libera lui Adrian Nastase de a face curat in PSD n-a fost intamplatoare, si a facut parte dintr-un plan al premierului. Ceea ce a urmat arata cat se poate de clar acest lucru. Separarea Guvernului de conducerea partidului prin acest Birou de coordonare este primul pas. Practic, in afara de Cristian Diaconescu, ministrul Justitiei, toti cei care formeaza acest Birou nu fac parte din Guvern. Al doilea pas va fi facut in aceste zile si priveste remanierea Guvernului. Se pare ca va fi o remaniere mai substantiala decat cea anuntata initial.

Asadar, aceasta vacanta va fi sacrificata si va fi folosita ca o campanie electorala neoficiala. Vor fi cele doua luni - iulie, august - plus septembrie in care vor fi pregatite ideile, echipele, strategiile pentru marea batalie din noiembrie. Mai mult timp pentru toate acestea se pare ca vor avea partidele din opozitie, PSD pana la terminarea congresului ocupandu-se in primul rand cu rezolvarea problemelor interne. Partide de opozitie, care mai mult ca sigur nu vor sta cu mainile-n san asteptand schimbarile din PSD si, eventual, sa-si dea cu parerea. Cred ca aceste doua-trei luni vor hotari castigatorii alegerilor din toamna!

×
Subiecte în articol: editorial