x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O zi de rugăciune pentru România

O zi de rugăciune pentru România

de Maria Timuc    |    14 Aug 2012   •   14:16

In urma cu vreo doi ani m-am intalnit cu o fosta colega de serviciu la o conferinta de spiritualitate; nu ne vazusem de vreo 18 ani.'Fiica mea are 18 ani acum', mi-a spus ea. 'Iti amintesti ce mi-ai spus cand sufeream pentru ca nu puteam sa fac copii si credeam ca nu voi face niciodata', m-a intrebat femeia, care purta acum in ochi o evidenta stralucire? 'Nu, nu mai stiu ce ti-am spus', i-am replicat eu mirata! 'Pai, m-ai incurajat teribil si mi-ai spus ca voi avea copii daca ma voi ruga Maicii Domnului. Am facut asta si, dupa cateva luni am ramas insarcinata, in ciuda previziunilor medicale complet pesimiste'. Mi-am amintit ca-i spusesem asta, chiar ma ocupasem insistent sa o conving ca stiinta nu 'stie' ce poate Dumnezeu.M-am simtit bucuroasa si mi-am amintit ca insistenta mea de atunci provenea doar dintr-un contact profund cu intuitia, care-mi spusese ceea ce avea sa fie.

Mi-am amintit povestea pentru ca suntem in ziua Adormirii Maicii Domnului, cand imi amintesc, de asemenea, o remarca uluitoare a Parintelui Arsenie Papacioc; "Maica Domnului e suparata daca oamenii nu-i cer nimic'. Cererea catre Maica Domnului, rugaciunea facuta cu credinta, cu staruinta si cu speranta o cheama pe Maica Domnului aproape, caci ea este neobosita in "serviciul' oamenilor. Se spune ca Maica Domnului este...ocrotitoarea Romaniei; de altfel, la aceeasi conferinta, dr. Ihaleakala Hew Len, un psiholog care a atins culmi spirituale aproape de neanteles pentru oamenii de rand, a dezvaluit ca Maica Domnului este ocrotitoarea noastra.Ma gandesc acum ca lumea moderna, poate prea absorbita de puterile Egoului si de sentimentul ca tot ce face bun e merit propriu, iar pentru ce se intampla rau sunt vinovati altii, a uitat sa-si indrepte privirea, cugetul si inima catre Maica Domnului.Nu doar ca uitam sa ne adresam ei in rugaciune, sa-i cerem concret si clar ajutorul pentru rezolvarea diferitelor probleme de viata, dar – probabil – ne-a ramas prea marunt sau prea demodat sentimentul iubirii de tara, asa incat sa-i cerem Maicii Domnului ajutorul.Din pricina asta, la acest 15 august, daca-i dam crezare parintelui Papacioc, Maica Domnului trebuie sa fie tare suparata, caci – in loc sa-i cerem ce avem nevoie, liniste, pace, iubire, intelegere, prosperitate – noi vorbim excesiv despre lipsurile noastre, vedem problemele si incurcaturile tot mai 'incurcate' si asteptam rezolvari doar din planul actiunii omenesti, doar din Eurile noastre.

Poate va veti intreba; dar, daca Maica Domnului ocroteste Romania, de ce o ducem asa de rau, de ce avem atatea probleme si de ce trebuie sa-i cerem ceva? Iar raspunsul este cat se poate de simplu; oamenii nu au respect pentru libertatea de alegere, noi ne incalcam aceasta pretioasa libertate din ignoranta, dar in Cer, in lumea sfinteniei si a iubirii, liberul arbitru are intaietate absoluta.Cererea noastra este permisul de trecere pe care-l dam oricarui sfant atunci cand ne rugam lui; fara cerere, puterile cerului ne permit sa ne descurcam prin puterile proprii.Cum pare ca Romania trece acum printr-o stare in care puterea omeneasca da semne de epuizare, o zi de rugaciune ar putea fi felul in care i-am reda Maicii Domnului bucuria, redandu-ne-o, in acelasi timp, noua insine! O zi in care sa-i cerem Maicii Domnului ceea ce vrem pentru Romania ne-ar putea fi de ajutor cu adevarat, caci de noi s-ar apropia energia ocrotitoare a Maicii sfinte, din care ar putea sa ne apara intuitii, actiuni inspirate, ganduri curate si evenimente surprinzatoare.

×