x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Olăroiu ştie ce spune. Zenga îl confirmă neintenţionat

Olăroiu ştie ce spune. Zenga îl confirmă neintenţionat

de Dan Dumitrescu    |    17 Iul 2011   •   21:00

Cosmin Olaroiu declara in urma cu ca­teva zile ca la Steaua nu sunt crea­te conditiile in care un meserias al antrenoratului sa poata lucra. Cosmin stie ce spune. Informatiile sale sunt corecte. Tocmai de aceea, atunci cand multi se grabeau sa creada in posibilitatea revenirii lui Olaroiu la Steaua, am sustinut ca o asemenea ipo­teza nu are nici o sansa sa se mate­ria­lizeze. Olaroiu s-a amuzat intr-o vacanta oarecum activa, a pus discret umarul la castigarea unei cupe si apoi si-a vazut de drumul sau. Iar Steaua a ramas in metehnele care o macina de cativa ani buni. Un club al capriciilor patronale, un club acceptat doar de simbriasi aproximativi, dispusi oricand sa faca din umilinta o marfa aducatoare de profit.

Declaratia lui Olaroiu este corecta si, in consecinta, prinde bine fotbalului in general. Fiindca Steaua nu re­pre­zinta nicidecum o exceptie de la re­gula.

Steaua, asemeni multor alte echipe din fotbalul romanesc, suporta consecintele unei tranzitii care a ras­tur­nat brutal ierarhizarea valorilor. Pu­terea si deciziile apartin unor aroganti stupizi, iar executantii din su­bor­­­dinea acestora fac risipa de slu­gar­nicie, deoarece numai astfel isi pot atin­ge obiectivele meschine. Pe de alta parte, declaratia lui Olaroiu are sansa de a produce atitudine, deoa­rece el tinteste fara pericolul reculului. Siguranta si confortul material al me­seriasului de export anuleaza obiceiul replicii pricinoase, cata vreme Ola­roiu nu poate fi suspectat ca isi as­terne de vreun avantaj, nu poate fi sus­pectat ca ar lucra subversiv cu sco­pul de a-si face loc prin treburile natale.

Adevarurile rostite de Cosmin Olaroiu sunt confirmate, total neintentionat, de o alta declaratie venita din aceeasi zona geografica. Fostul azilant din fotbalul romanesc si actualul sot al Ralucai Zenga s-a trezit si el vorbind. Dar reflexele care l-au facut mare in cariera sportiva nu-l ajuta pe Walterica sa fie si inteligent. Performantele sale in fotbalul nostru au depins intotdeauna de calitatea celor care l-au infiat, de calitatea celor care i-au oferit orfelinat pro­fesional. Pe cont propriu, omul abia de sare santul.

Astfel se explica fap­tul ca, dorind sa discute despre com­petente, Zenga nu reuseste decat palide amintiri despre cei care l-au le­ganat confor­ta­bil prin fotbalul nostru si despre cei care l-au mai im­bran­cit prin sotronul competitiei din care s-a ales doar cu o casniceala. Maria­tul coscadar ajunge, in seni­n­a­ta­tea negandirii sale, sa creada ca Mihai Stoica este de­fi­nitie a competentei meseriase, in timp ce Victor Pi­turca n-ar detine nici o taina in tre­bu­rile antrenoratului.

La asa pros­tea­la nu m-as mira ca Zenga sa reapa­ra oricand prin fotbalul pe care Ola­roiu il refuza. Fiindca tutarii au cau­ta­re in haosul tranzitiei care ne perse­cuta.

×
Subiecte în articol: editorial