x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Partide speriate la doctorul naturist

Partide speriate la doctorul naturist

de Dan Constantin    |    07 Apr 2016   •   21:20
Partide speriate la doctorul naturist

Partidele merg săptămâna viitoare la Cotroceni pentru deschiderea unor consultări mai largi în privința legilor siguranței naționale. Guvernul este racordat și el la temă. Serviciile de informații și-au trimis deja dorințele legislative la Parlament prin comisiile de control. Președintele Iohannis, lent în acțiuni, s-a activizat brusc anunțând că imprimă viteză pentru a rezolva cerințele securității. Evident, totul se va face cu păstrarea aparentei libertăți a cetățenilor. Drepturile lor vor fi apărate, ca de obicei, de societatea civilă sub acoperire reprezentată de fabrica de competenți penibili marca Guseth.


Rezultatul dezbaterilor este simplu de anticipat. Vom avea în curând chinga legislativă strânsă pe situația de amenințare teroristă. Parlamentul aflat la sfârșit de mandat va vota tot ce trebuie și cui trebuie. Din tot pelerinajul democratic organizat vom avea de urmărit intrarea și ieșirea de la Cotroceni a delegațiilor partidelor.

PSD, cu Liviu Dragnea muncit de așteptarea sentinței de la Referendum și cocoșat de statutul de suspect căptușit de DNA, are perspectiva unei ultime vizite la Palat în postura de lider. Nepotul lui Mihai Viteazul din Craiova, cu pieptul scos ca la raport, abia așteaptă ordinul de vot la legile siguranței, iar Pop, așezat în spatele lui Zgonea, supraveghează din interior mersul lucrurilor, așa cum s-a stabilit. La PDL, îmbrăcat în haina liberală, conducerea este împărțită între grijile nașterii – Gorghiu – și protecția sacilor de bani negri căzuți în curtea lui Blaga. Nu vor fi surprize, ci eventual propuneri de supravegheri și mai severe.

La Interesul Național, problema va fi strângerea unei echipe de reprezentare, după eliminarea liderilor vămuiți de DNA  rezerva de cadre s-a evaporat pe pozițiile de retragere stabilite prin ordin. ALDE, cu voce sigură, dar singulară, nu va putea schimba cursul Dunării. Partidele vin la Cotroceni ca bolnavii care au grabnică nevoie de medicamente, iar domnul doctor le oferă ceai medicinal. Crede în tratamentele naturiste, dar mai ales în dreptate după strămutarea proceselor.

 

×