x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale PDL în ştreang, cu pietroiul Băsescu de picioare

PDL în ştreang, cu pietroiul Băsescu de picioare

de Lucian Avramescu    |    05 Sep 2012   •   10:42

Referendumul, zicem adesea, n-a adus nimic, decat un esec total. Nu, referendumul a adancit prapastia dintre popor, in covarsitoarea lui majoritate, si Basescu. Ura fata de Basescu e cumplita in sufletele celor care au votat sa plece, au sperat sa plece si s-au trezit cu el indarat, socru mare al nenorocirilor noastre. Referendumul a adancit ura. Asta a adus si nu-i putin. Fiindca ura va atarna ca un pietroi de gatul oricarui partid care-si are numele legat de Basescu. Se va piti PDL in spatele altor nume, altor pijamale politice, isi va zice Forta Viitorului sau Viitorul Fortei, tot stampila lui Basescu le va sta pe frunte, iar poporul, cel majoritar, cel insultat de Basescu si Barroso si nu stiu ce american, nu va uita si nu va pune, la alegerile din acest an, stampila pe formatiunile basiste. Poate ca singur, Ungureanu si-ar lua voturile lui. Cu steagul basist deasupra sansele se evapora. Cei care-si imagineaza, dupa discursurile lui Blaga, vanat de furie pana ieri, impaciuitor azi, ca va fi pace sub maslini se insala. Basescu frange orice proiect, ucide din fasa orice constructie politica a lui sau banuita ca ar avea atingere cu el. Toate sondajele aratau ca aproape 80 la suta din cetateni nu-l mai doresc la Cotroceni. La referendum, din 8,5 milioane de votanti, 88 la suta au zis sa plece. Credeti ca antipatia acestor oameni s-a inmuiat? PDL e in cea mai proasta situatie politica in care a fost vreodata. Cei care s-au angajat sa-i asigure travestiul coloristic si de nume cer mult iar gusile de harciog nervos ale lui Blaga (harciogul e un fel de sobolan de camp care-si transporta in sacii de sub falci proviziile) nu pot oferi mai nimic, decat un nume – Basescu. Ei, tocmai aici porcariile facute la referendum, cu CCR-ul, cu CSM-ul, cu procurorii, cu Barroso, cu discursurile bleu din garaj au facut din vechiul smecher politic, care tragea in sus orice formatiune, un pietroi de moara care scufunda orice vas

Nu, Basescu, oricat ar unelti el cu mii de agenti secreti in spate si cu toate monicilemacovei din lume, cocosat pe hartii si dosare la Cotroceni nu poate sa scoata PDL-ul scrobit si frumos mirositor la alegeri. Unii nu mai vor sa voteze, scarbiti de tot si de toate. Auzind insa ca in spatele unui partid sau candidat e Basescu vor merge, strangand din dinti, sa voteze impotriva.

N-a adus nimic referendumul? A adus. A radicalizat ura. A facut-o extrema. Cei insultati de Curtile Constitutionale ale lui Basescu, cei nenumarati si nesocotiti la vot si biruiti de copiii lor din leagan si de parintii lor din cimitire si de rudele din strainatate care nu mai au de 20 de ani legatura cu tara in care s-au nascut, considerati toti votanti basisti, cei care au fost infranti de infrangerea lui Basescu, nu uita si nu iarta. Nu ies acum pe strada? E o iluzie crezand ca e semnul uitarii si iertarii. PDL intra la alegerile parlamentare cu bolovanul Basescu de gat. Condamnat la moarte, poetul Francois Villon scria ironic in celula: "Grumazul meu, legat cu snurul/ Afla-va cat atarna curul!'. Partidele care si-au atarnat de gat numele lui Basescu si-au atarnat si popoul lui care atarna greu in spanzuratoarea electorala.

×