x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pe cine ajută tăcerea domnului pseudo-președinte asupra afacerii măștilor care nu ne ajută la nimic?

Pe cine ajută tăcerea domnului pseudo-președinte asupra afacerii măștilor care nu ne ajută la nimic?

de Serban Cionoff    |    26 Noi 2020   •   20:09
Pe cine ajută tăcerea domnului pseudo-președinte asupra afacerii măștilor care nu ne ajută la nimic?

A trecut ceva vreme de când Virgil Popescu, ministrul economiei, a recunoscut în mod public faptul că jumătate din măștile aflate pe piață nu ne protejează împotriva Covid-19 și nu avem nici-un semnal că pseudo-președintele Klaus Iohannis l-ar interesa, cât de cât, această revoltătoare situație. Ceea ce reprezintă o extrem de gravă amenințare pentru starea de sănătate a nației. Măști pe care știm bine cu câtă frenezie comunicatorii guWERNului ne îndemnau să le purtăm și, bineînțeles, în prealabil, să le achiziționăm. Lucru pe care în marea noastră majoritate l-am făcut sau, în caz că nu au făcut-o, cei care au greșit au suportat pedepse aspre.

 Mai mult, nici măcar după ce  ANPC a finalizat raportul  asupra acestei situații și l-a înaintat Parchetului General, altminteri foarte logoreicul tele-recitator de la Palatul Cotroceni nu a găsit de cuviință să ia atitudine. Ba  pot spune că sunt mai mult ca sigur că, în cazul în care un jurnalist s-ar încumeta să îi pună o întrebare pe acest subiect, s-ar alege cu întrebarea pe post de răspuns: „Nu știu de unde ați scos-o pe asta?” Ce-i drept,de data asta, întrebarea nu ar viza tema echidistanței politice a instituției prezidențiale, dar acesta nu ar fi motivul pentru ca șablonul să nu fie refolosit și dacă pseudo-președintele ar fi întrebat în legătură cu ceea ce putem numi „afacerea măștilor care nu ne protejează”. Am scris „afacerea măștilor” și nu „scandalul măștilor”, fiindcă, în primul rând,  este vorba despre o afacere. Și încă una foarte babană!  Pentru cine? Ghici-ghicitoarea mea…

 Noi, de aici, ce trebuie să înțelegem? Că pe chiriașul de peste drum de Statuia Leului nu îl interesează subiectul? Sau, mai degrabă, că este la foarte la curent cu el, dar refuză să se pronunțe fiindcă cine știe unde duc firele afacerii. Firme pe care declarațiile oficialilor le numesc în termeni de maximă generalitate:”comercianți-hypermarketuri,farmacii, depozite,importatori”.

 Mulțumim frumos și să iertați de vorbă proastă, dar despre cine este vorba în propoziție? De bună seamă, mi se va putea răspunde că, din moment de dosarul a ajuns la Parchetul General, ar fi mai bine să așteptăm concluziile anchetei și atunci, cu siguranță, vom afla și cine sunt cei direct vizați.

 Am înțeles și mă conformez. Cu toate acestea, parcă mă încearcă o suspiciune rezonabilă. Nu cumva împrejurarea că, din documentele care au ajuns pe masa de lucru a chiriașului din Palatul Cotroceni, rezultă că printre comercianții, hypermarketurile, farmaciile, depozitele sau importatorii vinovați de achiziționarea și comercializarea măștilor care nu ne protejează împotriva Covid-19 nu figurează persoane și entități care să aibă legătură cu un anumit partid- vinovatul de serviciu al lui Klaus Iohannis- rămâne,deocamdată, o explicație rezonabilă pentru faptul că, nici măcar astă seară, la sosirea la Palatul Victoria, domnia sa nu a abordat subiectul? După cum, în logica lucrurilor, aș putea să întreb și pe cine ajută, de fapt, tăcerea domnului pseudo-președinte asupra afacerii măștilor care nu ne ajută la nimic?  

                                                                

×