x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pe unde se zbenguie Blejnar?

Pe unde se zbenguie Blejnar?

de Dan Constantin    |    29 Noi 2012   •   17:54

Regimul Băsescu a turnat scandal peste scandal pentru a acoperi megascandalul Blejnar. Tehnica vine de la petrolişti: peste o sondă în erupţie care stă să se aprindă se împing zeci, sute de tone de pământ care să potolească, pe cât se poate, dezastrul. Iată că metoda a mers – Blejnar nu mai este cap de afiş, deşi personajul merită să fie întors, ţinut pe un podium de dimineaţă până seara. Nu pentru a fi admirat, ci pentru a înţelege toată lumea cum un ins şters, şcolit la lumina serii, ajunge să învârtească pe degete afacerile statului şi să devină omul “cheie” în faţa căruia făceau sluj judecători de la Curtea Supremă, generali, miniştri, magnaţi, politicieni. “Eroul” Fiscului corupt plecat-a din Săvârşin, nu din Vaslui ca Peneş Curcanul, şi acum se întoarce “rănit” acasă cu dosare grele în cârcă, şi singur, fără ceata lui. Marta, prietenul de-o viaţă, a dispărut, şi nimeni nu pare să-l caute cu adevărat. Nici procurăreasa Damian de la Parchetul General, nici şeful Şelaru nu mai dau vreun semn că pe dosar nu s-a pus praful. Marta a devenit un nou caz Elodia, dar soţia lui, intrată în dosarul prostituatelor de lux, are carnetul de dans ocupat, aşa că nu-şi mai plânge cu durere bărbatul dispărut.

Publicam în urmă cu cinci luni un articol care a deranjat câteva structuri informative în care desenam reţeaua de interese în care se mişca cuplul Blejnar-Buzabrici. Horaţiu şi Adela Tica, Dan Moldoveanu, şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii, madam Topoliceanu, asociata şi prietena Elenei Udrea, Elan Schwartzenberg au rămas la vedere după fuga lui Marta, dar într-o adâncă tăcere.

Procurorul Drilea de la Braşov l-a scos pe Blejnar din “refugiul” unde primise sarcină să devină cât mai discret. Stenogramele au aruncat însă în aer liniştea reţelei, propulsând un cerc şi mai larg de puternicii  zilei legaţi cu un numitor comun – toţi cu naşu’ în suflet. Aşa a mai ieşit la iveală încă o minciună marca Băsescu Traian, că nu l-ar cunoaşte pe Blejnar. Aşa va spune mâine-poimâine Băsescu şi despre Horia Georgescu, pupila de la intangibila ANI, intrat în DNA, cum spune chiar fratele lui, pe şpagă. Nu-i motiv să deschidă Morar un dosar? Iată că nu!

Pentru a băga în tăcere megaafacerile lui Blejnar şi protecţiile asigurate în zona celor cu “naşu’ în suflet”,  s-a renunţat chiar la legarea la stâlpul infamiei a procurorului  Drilea care ascultase “un bărbat de la Cotroceni”. S-au vărsat lături peste magistrate, dar, când agentura băsistă din mass-media a primit ordin, l-au lăsat, ca să nu se înteţească focul. Au inventat incompatibilităţi la Guvern, arestări de deputaţi, cazuri de terorism, spionaj rusesc, asalturi asupra Justiţiei – totul pentru a face uitată bomba Blejnar. Atunci când “focosul” Marta va fi găsit, el va arunca în aer scaunul lui Băsescu. Cine-l are pe dracu’ în suflet nu poate avea odihnă decât în Iad, dacă aplicăm zicerile lui Becali. Iată de ce instituţiile conduse de băsişti vor să ţină cât mai mult posibil separat tandemul mortal pentru regim Blejnar-Marta.

×