x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Plagiatorul Andruh

Plagiatorul Andruh

de Robert Veress    |    30 Iun 2012   •   08:52

Marius Andruh, presedintele Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare, s-a autoplagiat.

Andruh este cel care, inainte de declansarea oricaror cercetari oficiale, a declarat, pentru revista 'Nature', ca Ponta a plagiat.

Ieri, Andruh a dat copy-paste declaratiei sale pentru 'Nature' intr-un document oficial si a fortat o decizie a Consiliului, cu sfidarea ordinului Ministrului Invatamantului, care a stabilit ca organismul nu mai este statutar si ca, in plus, Consiliul de Etica este cel avizat sa se pronunte asupra plagiatelor.

Prezentand decizia, Andruh a declarat ca intarzierea pronuntarii a fost generata de necesitatea analizarii unui mare volum de documente.

Deci, Andruh s-a antepronuntat si, mai rau, admite ca a facut-o in necunostinta de cauza.

In magistratura, antepronuntarea inseamna, automat, decaderea din dreptul de a mai judeca un dosar.

Andruh nu este magistrat, dar a judecat un dosar capital pentru Romania. Antepronuntandu-se, si-a compromis definitiv credibilitatea. Ar fi trebui ca cel putin sa se abtina de la vot.

Andruh pretinde ca nu este o decizie politica. Zau asa.

Pai, el este numit acolo printr-o decizie politica, de Daniel Funeriu, fostul ministru democrat-liberal al Invatamantului, actual consilier prezidential, care este cel care a transmis revistei 'Nature' dosarul de plagiat al premierului Ponta.

Ca sa isi confirme independenta, Andruh ar fi trebuit sa se supuna ordinului ministrului actual al Invatamantului.

Sfidand decizia lui Pop in ceea ce il priveste, Andruh se plaseaza, automat, nu doar de partea lui Funeriu, ci si in afara legii.

Daca are impulsuri de nesupunere civica, domnul Andruh ar trebui sa si le fi exercitat in Piata Universitatii, unde l-as fi insotit cu drag. Si eu consider ca Victor Ponta a plagiat si ca ar trebui sa demisioneze. Dimpreuna cu intreaga clasa politica actuala, compromisa in intregul ei.

×