Aproximativ 90 de poeţi din Romănia, dar şi poeţi din Portugalia, Franţa, Belgia, Ungaria, Polonia, Germania, Austria şi Republica Moldova şi-au citit operele incepănd de vineri, de la ora 8:30, şi pănă in noaptea de vineri spre sămbătă, la ora 02:40.
Aproximativ 90 de poeţi din Romănia, dar şi poeţi din Portugalia, Franţa, Belgia, Ungaria, Polonia, Germania, Austria şi Republica Moldova şi-au citit operele incepănd de vineri, de la ora 8:30, şi pănă in noaptea de vineri spre sămbătă, la ora 02:40. Un maraton al poeziei la Sibiu. Niciodată in ţara noastră nu s-au mai adunat atăt de mulţi poeţi la un loc, nici in lume nu ştiu să se fi "produs" intruniri atăt de mari, cu atăt de multe ore de poezie. "Din păcate, nu avem public. Citim noi pentru noi", au declarat unii dintre participanţi. E foarte bine şi aşa! Cum poţi să desprinzi publicul de la expuneri televizate maraton? Publicul este foarte ocupat, domnilor. Ce nevoie are el de vorbe bine meşteşugite, de plictis cu rimă? Nu vi se pare că il deranjaţi? Pentru un asemenea maraton iţi trebuie inimă şi creier. Organe esenţiale. In fine. După mai bine de 15 ore de recitări la Sibiu, cred că s-au tras nişte concluzii. Probabil la anul publicul va veni.
Şi nu pentru că romănul işi va da seama, in sfărşit, că s-a născut poet. Ci numai dacă i se vor oferi: 15 ore de sex, 15 ore de ce mai vreţi dumneavoastră. Eventual, dar eventual doar cinci minute poezie.         Â
Credeţi că mai mari şanse de izbăndă va avea Festivalul de harpă? La Bucureşti, cu peste 25 de interpreţi, intre 26 şi 28 octombrie.
Va reuni interpreţi din ţară şi din străinătate pentru a sărbători "Un secol de harpă". Vor fi organizate cursuri de harpă la Liceul de muzică "George Enescu", precum şi la Universitate. Ce ziceţi, ne băgăm?!?
PS - Vor fi expuse harpe de concert, harpe fără pedale şi accesorii, iar un specialist-reparator va susţine un workshop şi va regla harpe.