x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Popularii europeni riscă un huo!

Popularii europeni riscă un huo!

de Sorin Roşca Stănescu    |    14 Oct 2012   •   14:42

Nu este deloc exclus ca, peste câteva zile, la Bucureşti să aibă loc o confruntare a popularilor europeni cu populaţia României. Ei se întrunesc în Capitală, într-un congres. De fapt, România a fost aleasă pur şi simplu pentru a ridica la fileu mingea PDL. De ce? Pentru că, potrivit tuturor cercetarilor de piaţă, PDL este perfect plasat pentru a pierde într-un mod semnificativ alegerile legislative. Asta înseamnă, mai tarziu, pierderea locurilor pentru Parlamentul European. Se pot subţia deci dramatic rândurile popularilor în UE. Se poate pierde acolo majoritatea. Dar şi populaţia României are toate motivele să riposteze. Nu este deloc exclus să asistam la evenimente remarcabile.

Congresul popularilor europeni înseamnă, cel puţin în proiect, o lovitură de imagine a PDL. Opinia publică internă şi externă ar putea deduce, din simplul fapt că Bucureştiul a fost ales drept gazdă, că, spre deosebire de USL, care a fost, în ultima vreme, blamat de reprezentanţii popularilor, PDL este perceput ca un partid cu adevărat european, preocupat de respectarea normelor democratice şi de lupta împotriva corupţiei, în condiţiile menţinerii independenţei Justiţiei. La rândul său, Preşedintele Traian Băsescu, ca exponent şi susţinător PDL, îşi poate da faţa şifonată la calcat. Şi nu m-as mira ca unele medii din străinatate să perceapă lucrurile în acest fel. Ceea ce ar insemna o noua umilinţă pentru români.

De ce prezenţa cu tam-tam a popularilor europeni la Bucureşti este de natură să-i umilească pe romani? Pentru ca rana de la referendum nu s-a închis. Dimpotrivă. 7,4 milioane de români au solicitat, în mod expres, demiterea lui Traian Băsescu. Niciodată nu au votat atât de mulţi cetăţeni în favoarea sau împotriva unui demnitar roman. Şi, cu toate astea, voinţa lor a fost mai mult decât ignorată. A fost calcată în picioare. Iar Traian Băsescu, deşi demis politic şi moral, s-a întors cu coada între picioare la Cotroceni, printr-un întreg lanţ de artificii la care popularii europeni au fost coautori. Uzurpatorul stă la Cotroceni cel mult în postura de guvernator UE. Cetăţenii României au toate motivele să-şi manifeste revolta şi dispreţul faţă de popularii europeni care au montat această mizerie. Cu atât mai mult cu cât aceştia îi sfidează, venind la Bucureşti. Şi mizând, culmea, pe apatia unei populaţii care, în urmă cu câteva luni, s-a manifestat exemplar.

Iar momentul nu este ales chiar la întâmplare. Culmea este că, în aceeaşi perioadă, USL programase, cu mai mult timp în urmă, un miting electoral de mare amploare. La care sunt asteptaţi să vină zeci de mii de cetăţeni. Deci există trei linii de forţă care se vor întâlni la Bucureşti. Popularii cu susţinătorii lor, USL cu sustinătorii săi şi, atenţie, o masa uriaşă de cetăţeni ai României profund nemultumiţi de faptul că Traian Băsescu se află în continuare la Cotroceni cu sprijinul unor populari europeni.

Atenţie! Aceşti cetăteni nemultumiţi nu sunt toţi susţinători USL. Printre ei se află circa 2,5 milioane de persoane care nu au votat la locale cu USL dar, în schimb, vor ca Traian Băsescu să dispară din viaţa politică şi, dacă se poate, şi din viaţa publică. De reacţia acestora ar trebui să se teama popularii care vin la Bucureşti.

Sursa: CorectNews - http://www.corectnews.com/politics/popularii-europeni-risca-un-huo

×