x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Predicții care l-ar putea interesa pe domnul deputat

Predicții care l-ar putea interesa pe domnul deputat

de Serban Cionoff    |    30 Dec 2020   •   14:22
Predicții care l-ar putea interesa pe domnul deputat

V-ați gândit că decizia YouTube de a bloca blogul lui Ion Cristoiu- act de cenzură în toată puterea cuvântului - va rămâne doar un regretabil accident? Ei bine, v-ați înșelat! Îmi permit să vă atrag atenția că ecourile acestei măsuri abuzive, absolut contrară principiului liberei circulații a informațiilor și a opiniilor, nu se reduc la luările critice de atitudine, așa cum era de așteptat să se întâmple într-o societate deschisă și într-o democrație matură și solidă. Din contră, constatăm că You Tube a creat un precedent ce nu poate fi minimalizat și, cu atât mai puțin, ignorat.    

 Astfel, deputatul Cătălin Teniță, ales pe listele USR-PLUS, membru al Comisiei de artă, cultură și media a Camerei Deputaților, a decis să sesizeze Consiliul Național al Audiovizualului că, în emisiunea pe care o realizează la Antena3, jurnalistul Răzvan Dumitrescu a avut ca invitat un  numerolog care se bucură de aprecierea unei largi categorii de public. Cu această ocazie, invitatul emisiunii a făcut o serie de predicții pentru anul 2021. Dintre care au aprins mânia domnului deputat cele potrivit cărora anul viitor va fi „anul revoltelor în România și va fi primul an în care vom aduce ode Zeului pentru mâncare”. După care urmează această afirmație foarte  șocantă pentru adepții unei anumite ideologii: „Să nu se înțeleagă că zeul ar fi un supermarket sau o supranațională, va fi un  individ și e posibil să fie un român, un român patriot”.

  Normal și firesc, petentul era dator să precizeze cu ce argumente răspunde afirmațiilor incriminate, cu atât mai mult cu cât domnia sa  este absolvent al facultății de drept. Totală decepție! Contraargumentele (dacă așa se pot numi?!) pe care deputatul Cătălin Teniță le invocă nu sunt decât  copy paste după răposatul curs de ateism științific, despre care așa vrea să cred că nu provin din arsenalul doctrinar al unui partid novator și progresist, așa cum se revendică a fi USR-PLUS. Iată, de exemplu, această caracterizare: „tâmpenii care predispun apoi oamenii la gândire irațională, la teorii conspiraționiste, la vulnerabilitate față de dezinformare și la alte chestiuni de acest tip”.  

  Nu contest, părerile despre numerologie, despre horoscoape sau despre alte asemenea previziuni sunt împărțite. Oscilând între interes sau rezervă și ajungând până la contestare. Fiecare dintre părți având motive și argumente pentru a-și susține alegerea și a-i contrazice pe  adversari. Așa că nu văd ce l-a împiedicat pe domnul deputat să intervină în emisiunea incriminată și își susțină punctul de vedere.

  Dar de aici și până a merge cu jalba în proțap la CNA,invocând argumente (?) care i-ar face să moară de invidie pe ideologii „diamat’’-ului și, pe deasupra,a cere CNA să spună dacă licența postului include sau permite difuzarea unor „subiecte fantasmagorice’’, asta întrece orice imaginație! Să zicem, atunci, bogdaproste că ultra-vigilentul deputat USR-PLUS nu a cerut CNA să se redacteze și să pună în aplicare un nou index al „subiectelor fantasmagorice’’? Desigur, pentru a păstra puritatea politico-ideologică, de rit „political correctness’’, a emisiunilor difuzate de postul Antena 3 și, desigur, de la alte anumite canale.

 Există, însă, și un revers al lucrurilor. Adică, aplicând grila de lectură pe care domnul Cătălin Teniță a folosit-o în cazul emisiunii incriminate, să luăm în calcul ideea ca, la o nouă apariție pe micul ecran, cineva să îi pună aceluiași numerolog următoarele două întrebări:

1.Ce spun astrele despre parcursul USR-PLUS în anul 2021?;

2. Dar despre  cariera  parlamentarului și omului politic Cătălin Teniță?

  În funcție de răspunsuri, domnul deputat  având deplina libertate de înainta o nouă plângere la CNA.

×