x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pregătirea atingerii cuantice

Pregătirea atingerii cuantice

de Romulus Popescu    |    24 Mai 2013   •   14:32

“Atingerea cuantică este o lucrare esenţială şi un instrument practic foarte valoros, deopotrivă pentru profesionişti şi pentru oamenii obişnuiţi”, scria Revista de Medicină Alternativă în anul 2001, referindu-se la cartea cu acelaşi nume a lui Richard Gordon, apărută şi în limba română la Editura Adevăr Divin, Braşov, 2009.
   
Autorul, referindu-se la sistemul de vindecare promovat de el, spune: “Vindecarea este reală. Capacitatea de a deveni practicant al artei vindecării extrem de eficient este unul din lucrurile cel mai simplu de învăţat; vindecarea conferă o bucurie copleşitoare; orice om care doreşte sincer, poate învăţa să practice această metodă terapeutică. Şi tu poţi învăşa să devii un practicant de excepţie al artei vindecării, începând chiar din acest moment.”
   
Şi de această dată, ca la orice tip de terapie bazată pe Energia Universului, totul se bazează pe sentimentul iubirii necondiţionate. Vibraţia acestui sentiment are puterea să anuleze vibraţia oricărei afecţiuni. Energia fundamentală instinctivă şi esenţială care există în fiinţa umană este energia iubirii. Astfel, ea se revarsă în afară de la sine fără a fi necesară vreo tehnică de activare a ei, căci reprezintă însăşi esenţa omului adevărat. Totul este să fim conştienţi de ea.
   
Pentru a putea practica Atingerea Cuantică, autorul Richard Gordon recomandă câteva exerciţii energetice uşor de executat şi plăcute. Trecerea prin aceste exerciţii, aplicarea lor, va schimba percepţia asupra propriei capacităţi de manipulare a energiei, amplificând puterea vindecătoare. După aceste exerciţii urmează altele de respiraţie, de tehnici de respiraţie. Abia după aceea, prin combinarea celor două tipuri de exerciţii energetice şi de respiraţie, se va putea trece la practicarea vindecării. Amplificarea efortului în practicarea acestor exerciţii duce la rezultate superioare în acest tip de terapie.
   
“Exerciţiul numărul 1: Simte-ţi degetul.

    1.Ține un deget ridicat în sus şi rămâi astfel timp de circa două minute (sau mai mult), încercând să simţi orice fel de senzaţie la nivelul lui. Pune-te la unison cu senzaţiile din interiorul degetului şi urmăreşte să-ţi intensifici această percepţie.

    2.Conştientizează faptul că degetul este înfăşurat în piele. Urmăreşte să simţi curgerea sângelui prin interiorul degetului. Foloseşte-ţi imaginaţia şi încearcă să percepi încastrarea unghiei în deget, sau senzaţiile de sub unghie. Secretul acestui exerciţiu constă în a-ţi focaliza în întregime atenţia asupra degetului, astfel încât să simţi mai multe senzaţii la nivelul lui.”

Trebuie evidenţiat faptul că energia urmează întotdeauna gândul. Acolo unde se focalizează gândul, în degetul respectiv, încep să se petreacă anumite schimbări fiziologice efectuate cu ajutorul energiei vitale. Senzaţiile apărute în acele momente pot fi, de la caz la caz, furnicături, vibraţii, ceva asemănător unui bâzâit, fierbinţeli, pişcături asemănătoare cu cele de pe limbă când se bea apă minerală.
   
“Unii descriu energia ca fiind caldă, ca o pulsaţie, ca o greutate, ca o amplificare a conştientizării propriu-zise a degetului.”
    În timpul practicării acestui exerciţiu este posibil să se simtă furnicături în întreaga mână, sau chiar în alte părţi ale corpului. Acest fapt dovedeşte că acea persoană este înzestrată pentru a desfăşura o asemenea activitate terapeutică.”
   
“Exerciţiul numărul 2: Simte-ţi părţile corporale.

    1.Descalţă-te şi aşează-te pe un scaun sau culcat. Roagă-ţi prietenul să te mângâie uşor. De jos în sus, dinspre tălpi către glezne. Atingerea ar trebui să acopere o suprafaţă cât mai mare a labei piciorului şi a gleznei, printr-o mişcare asemănătoare celei prin care mângâi o pisică. Ea nu trebuie să dureze însă mai mult de o secundă sau două. După această mângâiere de jos în sus, prietenul nu trebuie să te mai atingă. Scopul acestui exerciţiu este de a te ajuta să simţi cât mai multe senzaţii în interiorul labei piciorului şi al gleznei. La modul ideal, îţi vei simţi aceste regiuni ale corpului cu aceeaşi intensitate ca şi degetul în exerciţiul anterior. Atingerea prietenului este utilă doar pentru a-ţi focaliza atenţia. Ea nu trebuie să să dureze prea mult tocmai pentru a-ţi permite să simţi cât mai multe senzaţii în propriul corp fără a fi atins. Dacă nu simţi absolut nimic în regiunea labei piciorului şi a gleznei, roagă-ţi prietenul să te mângâie din nou. Dacă tot nu simţi nimic, roagă-l să treacă la pasul următor.

    2.Dacă te simţi pregătit şi ai conştientizat foarte bine aceste senzaţii, roagă-ţi prietenul să îşi plaseze palmele pe zona de deasupra gleznelor şi să o mângâie ascendent, de-a lungul gambei, timp de maxim două secunde, apoi să înceteze să te mai atingă.

    3.Continuă în acest fel cu restul corpului, de jos în sus, mângâindu-ţi genunchii, coapsele, şoldurile, zona inferioară a pelvisului, stomacul, pieptul, gâtul şi capul. În continuare, coboară de-a lungul umerilor şi a braţelor, până la palme. Această ordine a mângâierilor dinspre tălpi către cap este utilă pentru stimularea fluxului energetic în această direcţie. Acesta este circuitul energetic pe care va trebui să îl aplici atunci când vei practica o şedinţă de vindecare. Ne vom ocupa de partea din spate a corpului ceva mai târziu.

    4.Dacă ai terminat cu conştientizarea fluxului energetic de-a lungul corpului tău, schimbă locul cu prietenul tău şi ajută-l să simtă aceleaşi senzaţii.

    5.Dacă eşti singur, atinge-ţi tălpile cu propria mână şi mângâie-te uşor timp de 2 secunde. Apoi desprinde-ţi mâna de pielea tălpilor. Urmăreşte să simţi cât mai multe senzaţii şi repetă această mişcare de mângâiere de jos în sus ori de câte ori este necesar. Dat fiind că atingerea unei alte persoane este mai puţin previzibilă decât propria atingere, este necesar să fii ceva mai atent în acest caz. Continuă să îţi mângâi ascendent corpul, de jos în sus, către cap, iar apoi de sus în jos, de-a lungul umerilor şi braţelor, până la nivelul palmelor.”

Acest exerciţiu îşi propune proiectarea energiei vitale pentru a fi simţită în toate părţile corpului. Cu cât se va exersa mai mult, cu atât senzaţiile din corp vor fi simţite mai clar. Senzaţiile apărute în urma executării acestui exerciţiu sunt cu atât mai intense cu cât puterea de concentrare este mai mare.

Până săptămâna viitoare, când urmează expunerea altor exerciţii, succes pentru cei care trec la practică!

×