x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prim-sinistrul Emil Boc, destin de prezervativ

Prim-sinistrul Emil Boc, destin de prezervativ

de Victor Ciutacu    |    06 Feb 2012   •   18:10
Prim-sinistrul Emil Boc, destin de prezervativ

Cel mai sinistru premier din istoria postrevolutionara a Romaniei, marioneta tinuta si trasa de sfori de papusarul-sef in fruntea celui mai prost Cabinet din istoria moderna a Romaniei, a demisionat asa cum si-a si gestionat mandatul, in direct la televizor. Cand a devenit nefolositor celui care l-a si inventat, stapanul catelusilor de plus a fost fortat sa strige stop joc. Fost activist UTC, odios carierist, arivist, lipsit de scrupule si de caracter, Emil Boc n-are de ce sa fie plans. Aud si citesc stupefiat ca “a imbatranit, saracu', zece ani'. Ce sa-ti povestesc! Ajunge sa ne fie mila de omul al carui nume va ramane legat indisolubil de oribila curba de sacrificiu postrevolutionara a Romaniei? Doar daca ne-am tampit colectiv. S-o fi sacrificat pentru popor si nu ne-am prins? Au murit oameni din cauza incompetentei lui, s-au naruit destine si familii, au falimentat afaceri odinioara prospere ca efect al dorintei lui tampite de marire. Pe ceilalti nu-i mai plange nimeni?

Ca o unealta a venit la Palatul Victoria, ca o unealta pleaca de la Palatul Victoria. Nici macar nu i s-a oferit privilegiul unei retrageri cu accente glorioase. In definitiv, oricat ai sufla in el sa-l faci balon de “Happy new year', un prezervativ ramane un prezervativ. Il cumperi, il folosesti, il arunci. Dupa ce a dictat Duduia Elena la Realitatea TV, ranjind a satisfactie, ca situatia se va rezolva repede, i-au fost bagate camerele tv in sala de sedinte si a fost pus sa-si anunte demisia. Avea aerul unui om aflat in pragul sinuciderii. Aroganta agresiva i s-a topit intr-un rictus de om chinuit de pantecaraie. Asa li se intampla celor vulnerabili. Cum se invartoseaza, cum li se arata maimutica. Iar a lui e blonda.

Probabil ca se va intoarce la Cluj, trimis de stapanire sa recastige orasul si judetul decapitate de procurorii anticoruptie. Si sa vegheze ca nu cumva asociatii kurzi ai destinatarei catelusilor de plus sa ramana cu facturile de lucrari publice neincasate. Poate-si ia dupa el si toata sleahta de activisti inepti si agresivi, desantati in Bucuresti dintr-un oras care n-avea nici un mall pana sa castige el primaria si care, dupa ce s-a umplut de centre comerciale, a ramas fara demnitari locali. E plina Capitala de tampiti solemni, are partidul portocaliu suficienta rezerva de cadre nerezolvate, nu mai e nevoie sa prelungim detasarea tuturor gangavilor din citadela unde spaga se da-n lubenite, se trimite prin curierat rapid si se impacheteaza in prosoape.

Abia acum – dupa ce au plecat colonistii de la FMI si UE, cu lumea aflata-n strada si-o tara sub nameti – incepe adevaratul carnaval politic. Iar el, micul greieras cu piept bombat si vorba repezita, isi va descoperi adevarata statura. Va constata ca nu conteaza deloc in joc, ca oamenii care l-au periat interesat ii vor intoarce spatele. Nu va putea dormi, il vor bantui cosmarurile, se va macina. Pe cati a facut el oameni si nu-i mai raspund la telefon. Cati a imbogatil el fara un retur cinstit. Va cauta explicatii si nu le va gasi. Cu exceptia celei mai la indemana: “lumea-i rea si nerecunoscatoare'...

P.S. Nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu demonstreaza – de data asta, cu acte – ca serviciile secrete conduc Romania prin Traian Basescu. Ne alaturam astfel galeriei selecte a unor tari ca Egipt si Siria si asteptam cu incredere lunetistii de pe cladiri. Deci d-aia erau asa preocupati si faceau agitatie in online zilele astea acoperitii.

×
Subiecte în articol: boc victor ciutacu