x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prostii Revolutiei!

Prostii Revolutiei!

de Marius Tucă    |    13 Mai 2004   •   00:00

Pentru toti cei care s-au perindat pe la conducerea tarii, „adevarul despre Revolutie" a fost un moft.

Trebuie sa va spun cu tristete ca vreme de cincisprezece ani „evenimentele din decembrie" pentru unii sau „Revolutia din decembrie" pentru altii, capitol fundamental din istoria noastra, a fost tratat fie cu dispret, fie cu indiferenta, si uneori chiar cu sila.

Din investigatiile Jurnalului National, demarate la inceputul anului, reiese foarte clar inainte de orice ca nu s-a vrut aflarea adevarului despre ceea ce s-a intamplat in acele zile dramatice. Faptul ca au fost raniti si au murit oameni n-a interesat pe nimeni. Este strigator la cer ca dupa aproape cincisprezece ani nu li s-a facut dreptate. Nu s-a vrut sa se faca dreptate! In numele celor morti, in numele urmasilor acestora, in numele celor raniti, in numele Revolutiei din Romania trebuie sa se faca dreptate. Este inadmisibil ca unul dintre cele mai importante momente din istoria nostra a secolului trecut sa fie tratat cu indiferenta. Toti cei care au ajuns senatori, deputati, ministri, procurori, judecatori, prim-ministri si presedinti au obligatia morala sa cerceteze si sa afle adevarul despre Revolutia romana.

Imaginile de la Cluj din ziua de 21 decembrie ’89, publicate ieri si azi in ziarul nostru, ne demonstreaza ca oamenii au fost impuscati ziua-n amiaza mare. Si ce daca? Nu este o intrebare, este un strigat. Atunci au murit 12 oameni si au fost raniti alti 26! Ei si? Nu exista nici un vinovat pentru asta. Vinovati sunt cei care au murit atunci la Cluj! Vinovati sunt toti cei care au murit in acele zile! Pana cand? Pana cand aceasta bataie de joc? Pana cand o sa mai fie considerati niste prosti cei care, la Cluj, de exemplu, au murit protestand impotriva lui Ceausescu? Pana cand?

×
Subiecte în articol: editorial