x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Felicitările dinspre CEDO au fost ignorate la bilanțul DNA

Punctul pe Ei. Felicitările dinspre CEDO au fost ignorate la bilanțul DNA

de Dan Dumitrescu    |    28 Feb 2016   •   15:57

Succesurile fără număr cu care tovarășa DNA și-a împănat bilanțul pe 2015 a făcut praf concurența de la emisiunea ”Românii au talent”. Și, fiindcă despre eșece nici nu poate fi vorba, putem considera că femeia anuală a fost deja desemnată. Orice urmă de îndoială în acest sens s-a risipit grație reacției pe care au avut-o asistenții maternali și paternali participanți la festivitatea împăunării. Aceștia n-au avut nicio reținere (și niciun INTERES!) atunci când au înfășat-o pe reușită în scutecele unor înălțătoare elogii.

Primul ministru al tehnocrației bretonate a formulat fără urmă de suspin observația conform cărei DNA își face treaba în mod exemplar. Apoi, neuitând de unde i se trage, i-a felicitat pe premianți pentru rezultatele obținute... în parteneriat european. Subalterna care se recomandă ca ministru al justiției a ținut, cum altfel?, isonul șefului. Bazându-se și domnia ei pe parteneriatul european (Raportul MCV), dar chiar și pe bilanțul DNA, doamna Raluca Prună a finalizat grăbit, printr-o antepronunțare. A survolat proceduri pe care cel puțin formal trebuia să le parcurgă și a acontat-o pe Laura Codruța pentru un nou mandat la șefia DNA. Probabil că despre concurența pe post, despre atribuțiile CSM în procedură și despre alte nimicuri cu aparență de legalitate nu mai poate fi vorba atunci când asiguri consensul cu M(entorul Monica Macovei)10.

Amintind câte ceva despre fochiștii care au dat foale înflăcărării stahanoviste de la bilanțul DNA, nu putem neglija primariatul pe care l-a avut la eveniment Klaus Iohannis. Nu! L-am preferat pe președinte mai înspre concluzii deoarece domnia sa a strecurat în salutul adresat bilanțiștilor un mare adevăr. Iohannis i-a enumerat la început de discurs pe toți cei cărora li se adresează. A început cu șefa DNA. A continuat cu primul ministru, miniștri, directori de servicii, distinși invitați și a încheiat cu: ”Excelențele voastre doamnelor și domnilor ambasadori, în primul rând vă felicit pentru bilanțul activității din anul 2015.” Despre implicarea unor azilanți diplomatici în vopsirea gardului au mai crâcnit anumiți comentatori. Dar niciodată acuzația privind respectiva implicare nu a beneficiat de o așa înaltă recunoaștere, chiar dacă recunoașterea a luat forma unor nevinovate felicitări. E bine totuși că președintele s-a abținut și nu a amintit și despre costisitoarele felicitări pe care mult prea lăudații justiției din România le primesc dinspre CEDO. Sub aceeași tăcere vinovată au fost ascunse și nenumăratele dosare de corupție pe care DNA le conservă cu o strășnicie mai mult decât suspectă. Românii știu de ce.

×