x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Gorghiu a fost mai Dej ca niciodată

Punctul pe Ei. Gorghiu a fost mai Dej ca niciodată

de Dan Dumitrescu    |    03 Noi 2016   •   16:07
Punctul pe Ei. Gorghiu a fost mai Dej ca niciodată

Prezentul fără caracter surclasează la greu trecutul de tristă amintire. Am asistat la înfierea politică a lui Dacian Cioloș și am fost tentat să cred că asist, în reluare, la niște imagini alb-negru oferite de bătrânul TVR. Dar mă înșelam. Peisajul era color și de actualitate.

Doar meștereala prin care a fost pusă la cale Marea Adunătură Națională a liberalilor venea din tristul trecut. Înalta mândrie patriotică, avântul revoluționar, indestructibila unanimitate și ovațiile prelungite au constituit ingredientele chermezei politice în cadrul căreia domnul Cioloș a fost împroprietărit cu mandatul de viitor prim-ministru.

Doamna Gorghiu a fost mai Dej (nășită astfel de prietenul Boanchiș) ca niciodată. Subalternii din dotare au acompaniat-o cu toată secreția salivară de care sunt ei capabili. Iar domnul Cioloș jubila la perspectiva de a-și putea deconta în continuare pensia alimentară de bruxelez.

Din peisaj a lipsit doar ghiorhanistul prezidențial. Dar dacă adunătura lui preferată va câștiga alegerile rămâne loc de revanșă. Bolovanul de la Masa Tăcerii își poate invita favoriții la Tg. Jiu. Și acolo, sub Poarta Sărutului, va avea el ocazia ca, în stilu-i caracteristic, să lase ceva ruj pe fruntea necrâcniților subalterni.

Minciuna și nerușinarea par să vămuiască sever lumea politică. Partidul Național Țărănesc nu mai funcționează în această lume părăsită de țărăniștii autentici și absolut respectabili. Regretul dispariției unui partid capabil să creeze echilibru democratic funcționează chiar și la adversarii onești ai PNȚ.

Dar parcă e mai bine să trăiești doar în amintire decât să funcționezi pe fals. Fals care mă determină să gândesc că organizarea adunării gorghiste într-o sală care poartă numele lui I.C.Brătianu se poate numi blasfemie.

Așa or fi gândit și adevărații care au părăsit partidul pentru că n-au acceptat compromisul. Impostura lucrează însă și mai urât prin aceea că slăbiciunile celor ce-și zic liberali usucă adevăratele meciuri ale politicii și, astfel, poate crea câștigători fără merit ai competiției politice.

 

×