x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Ioan Niculae și adevăratele blaturi din fotbal

Punctul pe Ei. Ioan Niculae și adevăratele blaturi din fotbal

de Dan Dumitrescu    |    22 Apr 2013   •   10:49

Astra s-a scos pe cârca întristaților de la Ceahlăul. Giurgiștii, după vreo trei etape în care au fost mototliți, pe rând, de Dinamo, Univerrsitatea Cluj și Gaz Metan Mediaș, au luat din nou puncte. Și încă ce puncte. Puncte din alea de loc doi și de înfoială europeană. Parcursul chiznovat al Astrei ar putea avea, în alte condiții, semnificația surprizelor spectaculoase care caracterizează competițiile puternice, competițiile echilibrate valoric. O astfel de realitate este însă atât de departe de noi încât nici prin amăgire nu puem micșora distanța. Avem o făcătură de campionat cu rezultate la voia întâmplării. Fiindcă zbârceala din Liga 1 devine tot mai mult loc de joacă al unor fomiști ai notorietății, al unor zurbagii care persecută și cele mai firave însemne ale competenței.
   
Înaintea meciului Astra – Ceahlăul s-a vorbit mult despre  întâlnirea dintre Ioan Niculae și Gheorghe Ștefan, diriginții celor două cluburi. S-a vorbit despre amintirea cooperativei și suspiciuni de blat. Nu am fost tentat să acord nici un moment credit posibilului aranjament. Fiindcă amintirea cooperativei nu se potrivește cu realitatea momentului. Pe vremea trocului cooperatist se mai juca și ceva fotbal. Acum, fotbalul este doar partinic și din ce în ce mai cotonog. Iar trocul a fost înecat de revărsarea bănoasă a corupției. În plus, pe la mai toate cluburile au afost angajați maeștri ai ferelii. Tot felul de însemnați ai viciului, recrutați pe bază de palmares în ale jocurilor mârșave, cei care lucrează în culise. Doar patronii își beau cafeaua la vedere. Și vorbesc despre meseriașii fotbalului, jucători sau antrenori, pe care îi batjocoresc după cum le este voia.
   
Ioan Niculae vorbea la o emisiune osânzată despre antrenorii pe care i-a tot vânturat la Astra. Și afirma, în prezența lui Cornel Dinu și a lui Ilie Balaci, că în România nu există nici un antrenor care să-i satisfacă exigențele. Multilateral dezvoltatul de la Astra bălăcărea măgărește o întreagă breaslă, din care au făcut parte Dinu și Balaci. Iar cei doi au tăcut. Ar fi avut ei ce spune și ar fi spus. Dacă Ioan Niculae nu ar fi fost protejatul realizatorului. Protejat, evident, pe bază de interese și complicitate în incompetență. Acestea sunt adevăratele blaturi care persecută fotbalul.

×