x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Memelușa lui Gigi, mai periculoasă decât bebelușele lui Capatos

Punctul pe Ei. Memelușa lui Gigi, mai periculoasă decât bebelușele lui Capatos

de Dan Dumitrescu    |    21 Ian 2013   •   10:11

Steaua lăutărește zgomotos în parcursul către o nouă primăvară europeană. Timpul scurt care a mai rămas până la prima confruntare cu Ajaxul este parcurs cu încruntare meseriașă doar de către cei care își asumă cu responsabilitate perspectiva. Și e de bine. Fiindcă, în fond, doar ei, adevărații făptași ai fotbalului, sunt cei care se vor lua la trântă de-adevăratelea cu șansa performanței. Lăutăreala zgomotoasa, lăutăreala despre care vorbeam, este asigurată la Steaua de vecinii întâmplători ai fotbalului. Fie ei atârnători de comună salarizare, fie demni purtători ai fuduliei patronale.
   
Laurențiu Reghecampf nu trăiește în cine știe ce răsfățuri filosofale. Trebăluiește cuminte, tăcut și metodic, într-un timp și în niște condiții pe care le apreciază de obicei corect. Lotul a prins contur aproape definitiv. Iar semnele pe care echipa le-a dat în amicalele cu Celtic Glasgow și FC Basel par a fi de bună vestire. Personal cred în șansa europeană a Stelei. Pariul meu este însă condiționat. Cred în șansa Stelei dacă pe parcursul imediat al echipei nu vor apărea accidente neprevăzute sau tulburări aiurea. Tulburări generate tocmai de zgomotoșii cu identitate stelistă care asigură în această perioadă un circ mediatic de un tembelism inimaginabil.
   
Gigi Becali joacă rolul primului stelist al țării cu grațioasă dezinvoltură. Dezinvoltură asigurată de lipsa oricărei apăsări raționale. Omul, gospodar exagerat de simplu și bine intenționat, spală, calcă și pune în ordine, cu maximă hărniceală, toată lenjeria intimă a fotbalului existentă în piață la ora actuală. Pauza asta competițională l-a stârnit mai rău ca niciodată înspre asemenea îndeletniciri. Fiindcă l-a prins nevorbit. L-a prins după tăcerea electorală la care a fost forțat de ambițiile sale înalt parlamentare.
   
Gigi Becali a consumat debutul vacanței de iarnă cu frumoase promisiuni de completare a lotului stelist. Lista achizițiilor propusă de patron era pur și simplu impresionantă. Dar, rând pe rând, mai toate opțiunile sale au fost bifate prin eșec. Iar eșecul trebuia motivat înt-un fel. Fiindcă postura de învins nu-l prinde pe orgoliosul patron. Astfel au apărut justificările circare. Unul era prea negru, altul prea alb, unul era scump, altul prea ieftin și, în fond, nimeni nu l-a refuzat pe EL. EL i-a refuzat pe toți când și-a dat seama că apelase la niște ăia lipsiți de orice merite și care ”n-avea ei ce căuta la Steaua”.
   
Gigi Becali și-a asumat postura de monden al fotbalului, abordând partitura unui ridicol copios. Emisiunile sportive nu mai ofereau suficient spațiu pentru purgația neobositului. Trebuia forțată prezența în emisiunile destinate unor altfel de chiloțăreli. Astfel a ajuns Gigi să interpreteze rolul peștelui pe invers. S-a ocupat mai întâi de Pamfile, cea care, chipurile, l-ar fi cotonogit sentimental pe Matei și l-a deturnat pe Maxim de la excursia stelistă. Apoi, n-a mai avut loc Gigi nici de Cruduța. Aceasta fiind acuzată că l-ar fi făcut pe Nilă și mai Nilă.

Cu jucăușele lui Capatos i-a fost ușor lui Gigi Becali. Dar nu știe el că se amăgește cu victorii facile și satisfacții frivole. Fiindcă siliconatele pot lua uneori mintea vreunui fotbalist. În timp ce un alt siliconat al fotbalului, unul salarizat chiar de Becali, poate fi altera decisiv atmosfera la echipă, în întregul său. De aceea, abia atunci când memelușa va avea soarta bebelușelor Gigi Becali s-ar putea declara liniștit.

×