x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Robert Cazanciuc a călcat, încă o dată, pe bec!

Robert Cazanciuc a călcat, încă o dată, pe bec!

de Serban Cionoff    |    25 Mai 2017   •   19:12
Robert Cazanciuc a călcat, încă o dată, pe bec!

De parcă nu îi erau de-ajuns atâtea și atâtea ziceri și nefăcute din vremea când a ocupat biroul de ministru al justiției, Robert Cazanciuc – în prezent senator, ba chiar șef al Comisiei juridice a Senatului- și-a adăugat o nouă ispravă la (și așa) jenantul său palmares. Astăzi, pe fondul intenselor discuții despre cine și în ce împrejurări a avut acces la faimoasa arhivă SIPA, domnul Robert Cazanciuc  a venit în fața presei pentru a povesti că, în perioada mandatului său, mai precis în anul 2013, prin ordin al ministrului, s-a constituit o comisie alcătuită din 4 persoane autorizate legal pentru zone cu restricție de acces. Auzind sau, după caz, citind o asemenea poveste, orice om cu mintea acasă cade pe gânduri și se întreabă dacă nu cumva, constituirea, prin ordin de ministru, a unei atât de importante comisii s-a datorat încercărilor mârșave ale unor elemente dușmănoase care doreau să pătrundă prin efracție în tainițele documentelor ultra-clasificate din arhiva SIPA. Noroc, mare noroc, am mai avut noi, românii, iubitori de dreptate și devotați supremației legii, că nu a fost vorba decât de un bec (mai rafinat, domnul Cazanciuc îi spune „un corp de iluminat’’) despre care exista suspiciunea rezonabilă că s-ar fi defectat.

Mai departe, domnul ex-ministru al justiției, ne-a mai informat că „membrii acestei comisii au avut acces exclusiv pe holul exterior al camerelor sigilate în care era depozitată arhiva SIPA’’ , dat fiind faptul că mandatul lor nu a fost unul de natură juridică sau politică, ci a fost unul exclusiv de natură administrativă. Atât de „administrative’’ au fost activitățile cvartetului (sau desantului?) încât- conform materialului publicat de Ministerul Justiției- din el nu a făcut parte …tocmai un electrician! Paradox de-a dreptul jenant pe care l-a semnalat, mai devreme ceva, confratele Dan Constatin, într-o discuție difuzată pe canalul Antena 3.

Drept pentru  care rămâne de lămurit cine anume a fost cadrul de specialitate care a verificat instalația electrică de pe holul de acces către camerele sigilate și, pe mai departe, cine a deșurubat becul defect și cine l-a înșurubat pe cel nou? Sau, mai direct spus: această operație a fost efectuată de către un anumit domn consilier al ministrului, ofițer SRI detașat la Ministerul Justiției, de vreme ce un simplu electrician nu ar fi avut patalamaua ORNISS? 

Dar, spre sincerul nostru regret, actualul senator și fostul ministru al justiției, Robert Cazanciuc, nu a mai făcut vorbire la aceste subiecte sensibile, lăsând loc unor serioase nedumeriri. Sau, dacă nu e cu bănat, chiar pentru o hazlie analogie cu snoava din vremurile mai vechi, în care se vorbea despre câți milițieni este nevoie pentru a schimba un bec uzat cu unul nou?Culmea-culmilor, și atunci ca și în anul 2013, era vorba tot despre 4 persoane! Și încă ce persoane?!...  

Nu v-aș mai putea spune, mai departe , dacă domnul senator Robert Cazanciuc își va rupe din prețiosul său timp și ne va da răspunsurile menite să ne risipească amarnicele noastre nedumeriri. În schimb, pot să afirm cu maximă certitudine că, astăzi, 25 mai 2017, Robert Cazanciuc a călcat, încă o dată, pe bec!

×
Subiecte în articol: robert cazanciuc