x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale România: ţara instituţiilor idioate

România: ţara instituţiilor idioate

de Dan Constantin    |    29 Dec 2011   •   21:00
România: ţara instituţiilor idioate

Romania regimului Basescu intra pe podiumul idioteniilor din intreaga lume, acum, la bilantul pe 2011. Despre coruptia de la noi s-a dus bu­hul, putem sa dam si lectii; deja Ba­ses­cu Traian conceptualiza sistemul in fata investitorilor americani. Tre­bu­ie sa fie doua parti, explica fostul capitan; daca nu vine privatul (din SUA, dupa auditoriu) la functionarul sta­t­ului, atunci, nema coruptia! Lectia pre­sedintelui intra in topul neroziilor planetare daca nu era exclusa de pe podium de o fapta de-a dreptul cri­mi­nala a autoritatilor romanesti. Unui iranian, condamnat la moarte de regimul fundamentalist de la Te­he­ran, i s-a refuzat dreptul de azil in Romania! Iranianul era un criminal fugit de pedeapsa ayatolahilor? Era cumva un violator sau un caid al dragonilor? Nu! El fusese condamnat la sentinta capitala pentru ca trecuse la crestinism. Si a crezut in naivitatea lui ca ajuns intr-o tara crestina, viata ii va fi aparata, ca, oda­ta intrat in spatiul Uniunii Europene, spe­ran­ta sa la viata va renaste.

Gresit! Iranianul, pe numele de Habib Bastam, a cazut in capcana romaneasca, aici functionand un sistem la fel de intransigent ca regimul hulit la Teheran. Oficiul Roman pentru Emigrari a respins cererea de azil a condamnatului la moarte. Ce ur­mea­za? Lipsindu-l pe Bastam de protectia azilului, institutia din subordi­nea ministrului Igas, isi da mana cu Tri­bunalul Islamic Revolutionar si, in mod firesc, ar urma sa-l imbarce pe cres­tinul fugar intr-o duba si sa-l predea autoritatilor de la Teheran. Sa-i pu­na streangul de gat ei, sa nu se mur­dareasca romanii pe maini cu sangele unui dubios convertit la crestinism! Este cu adevarat o fapta crestineasca in zilele Craciunului sa arunci peste gra­nita, spre mainile lungi ale re­vo­lutiei, un condamnat la moarte, osan­dit din motive religioase! Putem pri­mi, fara concurenta, trofeul neravnit al idiotiei institutionale!

La festivitate trebuie sa fie invitati toti cei care si-au dat mana la ob­ti­ne­rea lui: sa nu lipseasca cei doi ministri – Igas de la Interne si Baconschi de la Externe, stalpii de inteligenta ai re­gi­mului Basescu.

In motivatia juriului se va scrie ca o tara europeana, gazda a scutului antiracheta, care trebuie sa apere flancul sudic al NATO de proiectilele balistice iraniene, a decis sa nu primeasca pe transfugul crestinat condamnat. Lipsa de logica a ho­tararii romanesti se bazeaza pe credinta autoritatilor romanesti ca transfugul este un precursor al rachetelor! Daca avea "balistica" sub unghii sau, si mai grav, o inghitise?

"Ganditorii" de la Emigrari pot banui ca iranianul a fost condamnat de forma la el acasa, ca sa i se fabrice un dosar de disident, cum se facea si pe vremea lui Ceausescu, sa aiba un alibi pentru a se aciuia la Deveselu unde sa-l "ocheasca" ai lui cu bombardeaua!

Comisarii lui Nelu Pop au vazut multe trucuri: negri care se tavaleau pe jos simuland holera, vietnamezi urmariti inca de napalmul americanilor, rusi albi hatuiti de Beria, kurzi care voiau sa scape din bazarul Stanbulului! Nu tine la noi cu d-astea, ba ciuhabilor! Afara, afara cu simulantii din tara! Daca aveau si ei in carca macar un camion de tigari sau un vapor anuntat ca intra la Oil Terminal, mai inchideau ochii! Dar asa, ce-i asta? Condamnare la moarte pentru ca a vrut sa intre in Oastea Domnului! Cine sa creada gu­gu­ma­nia ca poate cineva sa-ti ia gatutul pentru ca vrei sa te inchini la Teodosie Tomitanul sau ca nu vrei sa misti un pai sambata? Haida-de, nu stii, ba Bastame, ca nu mai inchidem ochii, ca s-au pus olandezii si finlandezii pe noi ca avem granita ciur si nu ne baga in Schengen?

Ne-a zis domn’ ministru Igas, sa traiti!, ca nu mai inghite nici un ilegal peste granita. Asa ca, bai crestine, ai cazut prost, puteai si tu sa mai astepti pana rezolvam buba cu Schengen si mai vedeam cum o dregeam. Poa’ sa fie si mama condamnata, si fratele presedintelui – am zis-o! – ca degea­ba, fara exceptie, pe aici nu se mai tre­ce. Cu acesti paznici la Interne, du­blati de fratii lui Gaga, angajati la Externe, vom lua trofee multe ale Prostiei fara frontiere. Greu este sa-l primesti pe primul, sa ai confirmarea, sa ai rating de prost. Cu institutiile regimului Basescu putem spera chiar si la un rating maxim, AAA, de tara a Prostiei.
Deschide usa, crestine!

×