x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Să ai har

0
Autor: Elsa Exarhu 10 Ian 2010 - 00:00
Să ai har Ionuţ Staicu/
Vezi galeria foto


• vocea, mişcarea, privirea, graţia, frumuseţea, zâmbetul, excelenţa

Cu mintea de copil curios îmidoream pentru toate teoriile o demonstraţie. Auzisem că ar putea conta cine plantează mai mult decât cum o face. Cândva, un psiholog în care aveam încredere mi-a spus că poţi să recunoşti un tâmpit după felul în care se aşază pe scaun. M-a urmărit mult timp interesul pentru această descifrare instantanee şi aparent fără greşeală. Dar, destul de neîncrezătoare, nu înţelegeam de unde vine diferenţa.

Ce face ca unii să facă bine tot ceea ce fac, iar alţii să nu poată face nimic? Un răspuns salvator a venit de la Părintele Iustin Marchiş: este harul.

Harul îi face pe unii să se mişte cu graţie, să poată vrăji cu vocea lor auditoriul, uneori şi dincolo de conţinut, să exercite o fascinaţie asupra celorlalţi sau să exceleze în tot ceea ce fac.

Unul dintre tipii aceştia excepţionali este Stefan Kopeczi, bun prieten cu noi, dar şi chef cuisine la Restaurantul Escargot. E important să-ţi placă ce faci, dar asta nu e totul. Stefan găteşte ca un magician, are talentul şi darurile care îl fac să jongleze cu gusturile, cu simţurile.

M-a mirat să aflu cât de dificilă e la Paris şcoala adevărată de bucătărie. Iei multe tigăi fierbinţi în cap până să deprinzi disciplina corectă. E o organizare nebănuită, cu multe fineţuri şi ingrediente. Iar în afara gusturilor, mă interesează şi cum arată cel care îmi pregăteşte masa. Mi s-a întâmplat să mănânc ceva delicios la restaurant şi să îmi doresc să ştiu cum arată cel care a gătit. Stefan Kopeczi câştiga şi meciul ăsta. E frumos, atât de frumos, încât toate gagicile mă întreabă dacă e însurat!

Citeşte mai multe despre:   tipi mişto/gagici miştoace

Serviciul de email marketing furnizat de