x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sandy Matei, o tanara speranta pentru viitoarele parlamentare?

Sandy Matei, o tanara speranta pentru viitoarele parlamentare?

de Serban Cionoff    |    04 Dec 2017   •   18:51

Încet - încet, iată că începe să se lămurească lumea cum stau  cu adevărat lucrurile în ceea ce privește incidentul de crasă barbarie căruia i-a căzut victimă Nicolae Tiurbe. Atacatorul fiind Sandu Matei( zis Sandy) personaj marcant al protestelor din Piața Victoriei. Mare merit avându-l, și de această dată, jurnaliștii Antenei 3, în primul rând Mihai Gâdea și echipa sa, care, aseară, au oferit un edificator desfășurător al evenimentelor și au dat cuvântul atât atacatorului cât și victimei sale să își susțină opiniile. Așa am putut afla că numitul Sandu(Sandy) Matei este, la 40 de ani, un june pensionar, de acum zece ani și un pic, după fix 5(cinci!) ani de muncă . Adică o persoană care, din motive temeinice, nu mai poate lucra, deși, din alte motive la fel de temeinice, poate fi prezent la proteste și chiar are forța necesară pentru a-i aplica unui om de peste 70 de ani echivalentul fizic al dictonului bolșevic: „cine nu este cu noi este împotriva noastră!’’ Lucru care nici nu ar trebui să ne mire prea tare, dat fiind faptul că Sandu Matei (zis Sandy) are la activ 6 amenzi penale, toate pentru încălcarea dispozițiilor legale privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, bașca un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere.   

 Șirul surprizelor nu se oprește, însă, aici, fiindcă, în aceeași emisiune, am putut vedea niște imagini în care caftoiul ținea în mână un pistol, după care, în altele, făceam cunoștință cu Stan B., partizan de idei cu Sandu Matei, care, mai abitir decât acesta, ține în mâini o macetă. Fotografii care, de bună seamă, aveau același public-țintă ca și cele ale pensionarului mardeiaș. Și, fără doar și poate, aceiași destinatari!

Tot din emisiunea lui Mihai Gâdea am mai putut afla și că-unde altundeva decât pe Facebook?!- au circulat  în cascadă niște  incendiare dezvăluiri, făcute, zic-se, de persoane foarte bine informate, din care aflam că Nicolae Tiurbe nu este… Nicolae Tiurbe, ci Pavel Badea, locotenent colonel de Securitate. Ce-i drept, minciuna a fost dovedită, dar murdara faptă rămâne. Drept pentru care fac mențiunea că otrăvita calomnie  a fost pusă în circulație, pe pagina sa de Facebook, de către un anumit Adrian P., printre freneticii aplaudaci și răspândaci numărându-se Mălin Bot și Florin Bădiliță, alte doua nume de referință ale mitingiștilor de meserie.

 Dar, pentru că diavolul se ascunde în amănunte, cu aceeași ocazie am mai avut parte de o informație, pe care nu mă sfiesc să o numesc o revelație! Mă refer la imaginea difuzată în această emisiune-eveniment în care am putut vedea cum arată permisul de acces în clădirea Parlamentului României, document eliberat pe numele lui Sandu Matei. (Fără Sandy, bineînțeles!) Citești și te crucești! Așadar, la nivelul puterii legislative a României, stat membru al Uniunii Europene și al Alianței Nord Atlantice, un anume cineva, un parlamentar a avut nevoie ( sau poate că mai are?) de expertiza lui Sandu Matei? Sau, poate, chiar o comisie a Senatului or a Camerei Deputaților?!

 Au trecut de la difuzarea acestei informații și a imaginilor care o susțin, aproape 20 de ceasuri și, totuși, nu avem știință ca , de la Senat sau de la Camera Deputaților să fi fost difuzat un răspuns lămuritor. De aceea, cu tot respectul cuvenit, îmi permit să adresez, instituției Parlamentului României câteva modeste întrebări: 1. Sandu Matei, posesorul permisului de acces în Palatul Parlamentului, este una și aceeași persoană cu smardoiul din Piața Victoriei sau este doar o simplă coincidență de nume și prenume? ; 2. Care au fost motivele pentru care numitului Sandu Matei i-a fost eliberat acest permis?;  3. La ce cabinet parlamentar sau la ce comisie parlamentară este nevoie permanentă de serviciile respectivului individ, așa încât acesta să aibă acces în Palatul Parlamentului pe bază de permis în toată regula și nu doar în mod periodic, pe bază de bilet de intrare, cu un termen de valabilitate strict precizat?; 4. Atunci când s-a decis eliberarea permisului de acces în clădirea Parlamentului României pe numele lui Sandu Matei era cunoscut și rușinosul său palmares juridic? Aici intră în discuție două principale aspecte:a. a avut personajul cu pricina elementarul bun simț să informeze despre negurosul său palmares structura specializată a Parlamentului care a dispus să i se aprobe accesul permanent; și b. a fost verificat Sandu Matei prin procedurile aplicate tuturor persoanelor care primesc  însărcinări de natură să le permită accesul permanent în clădirea Parlamentului României?

   Sunt, acestea, câteva întrebări de elementar bun simț la care cred că este neapărat nevoie să se răspundă, așa încât să nu persiste nici o minimă  urmă de îndoială sau un singur motiv de incertitudine, care ar putea afecta credibilitatea și prestigiul Parlamentului României.

 Asta, dacă nu cumva, proeminenta personalitate a lui Sandu (Sandy) Matei a atras, de pe acum, luarea aminte a unor dintre formațiunile politice care susțin acea categorie de protestatari din care acesta face parte, văzând în el un veritabil candidat la următoarele alegeri parlamentare. Drept pentru care l-au inclus într-un program de pregătire, de creditare și, ulterior, de testare în fața viitorului electorat…

×