Presedintele Traian Basescu a acuzat, e adevarat, prin interpusi, ca, in Romania, are loc o lovitura de stat. El este statul. Daca el este indepartat, statul este lovit. Domnul Traian Basescu se pregateste pentru o contralovitura. In forta. Are de partea lui, indiscutabil, Partidul Democrat Liberal, ii are pe procurorii doamnei Kovesi, pe cei ai domnului Daniel Morar, are intreaga structura de ofiteri acoperiti ai Institutului Cultural Roman, nenumarati propagandisti sub epoleti, care actioneaza in tara si in strainatate, in presa si nu numai, si mai are si importante contacte externe. Cum ar fi ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein. Transformat in agent electoral al lui Traian Basescu. Dar si familia popularilor europeni este de partea sa. Si o parte semnificativa a presei europene. Cum se va sfarsi?
Romania de astazi nu mai este Romania de ieri. Suntem parte componenta a Uniunii Europene. O ruda saraca intr-o familie respectabila. Aceasta familie a fost condusa, pana de curand, de popularii europeni. Este fix gruparea politica unde s-a mutat Traian Basescu cu arme si bagaje, dupa ce s-a dat de trei ori peste cap ca broscuta fermecata si a transformat Partidul Democrat, din partid socialist, in partid de dreapta. Acolo, la populari, cum e de altfel si la socialisti, conteaza numarul de mandate din Parlamentul European. Socialistii se apara intre ei, la fel, popularii europeni se apara intre ei. Si la nivelul Uniunii Europene exista un razboi politic. Intre stanga si dreapta. USL sta in stanga, in timp ce PDL si Traian Basescu stau in dreapta. In acest moment, stanga este ceva mai puternica decat dreapta in UE. Dar nici despre popularii europeni nu se poate spune ca si-au pierdut influenta. Si care este efectul?
Traian Basescu si organizatiile politice ori non-politice, care il sustin, au lansat teza conform careia, in Romania, are loc o lovitura de stat. Ca USL ataca institutii ale statului de drept, cum ar fi Curtea Constitutionala, Avocatul Poporului, ICR, etc., in scopul de a face o restauratie a non-democratiei. Ei sunt sustinuti si in plan extern, in mod obiectiv sau subiectiv, de toti avocatii dreptei. Si, in primul rand, de partidele de dreapta din statele europene. In ecuatie, a intrat si Excelenta Sa, ambasadorul Mark Gitenstein, reprezentantul Statelor Unite la Bucuresti. Care si-a permis, din nou, un gest greu de calificat altfel decat o interventie brutala in politica unui stat suveran. Cu ocazia aniversarii Statelor Unite, el a acuzat voalat USL, de incalcarea regulilor democratice. Toate aceste forte concertate sustin, in mod tacit, dar si explicit, acuzatia lui Traian Basescu, conform careia, in Romania, are loc o lovitura de stat.
Ce ar putea sa faca, pe ultima suta de metri, presedintele-jucator? Singura solutie, pe care o mai are la indemana, sustinuta din umbra de toti vectorii de forta pe care i-am enumerat mai sus, este decretarea starii de necesitate. El poate acuza faptul ca Romania este supusa exercitiului unei lovituri de stat si isi poate pune la treaba instrumentele pe care le-a creat pentru a-i aresta, de azi pe maine, pe "vinovati'. Intr-un fel sau altul, acest razboi se va sfarsi maine. Trece Traian Basescu la arestari sau nu?
Sura: CorectNews