x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Schimb de bune practici între sorosiștii noștri și sorosiștii lor!

Schimb de bune practici între sorosiștii noștri și sorosiștii lor!

de Serban Cionoff    |    18 Oct 2017   •   14:59

Când a fost relansat pe piață zvonul că Laurei Codruța Kovesi i se pregătește covorul roșu pentru înscăunarea în funcția de procuror european, scriam,tot aici, în coloanele ,,Jurnalului Național’’, că ar fi cazul ca, de pe acum, acea parte a europarlamentarilor români, desigur care și-au păstrat buna credință și respectul față de adevăr, să încerce să îi lămurească pe colegii lor care este realitatea în ceea ce privește clamatele performanțe cosmice ale  DNA și cine este, de fapt, ultra-medaliata șefă a acestei instituții represive, hiper-politizată. Desigur, nu am fost singurul care a cerut asta, dar bag seama că partizanii  înfocați de la Bruxelles ai celei mai tari femei a României- de la Ana Pauker și Elena Ceaușescu încoace- au fost mai iuți de picior și au furat startul. Așa încât, ieri, Zeița anticorupției a fost invitata unei reuniuni cu tema,,Lecții de învățat din România. Schimb de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Bulgaria’’. Asta în condițiile în care aici, pe străbunele noastre mioritice, după ce s-a aflat cam la ce concluzii a ajuns Inspecția Judiciară în urma controlului efectuat la DNA, lumea justiției a dat în clocot și se cere tot mai insistent demiterea șefei DNA. Nota bene, demiterea, fiindcă despre demisie, ca act unilateral de voință și, de ce nu?, de demnitate, nici că ar putea să fie vorba. În cazul de față, desigur…

Conectați, totdeauna, la evenimente și preocupați să descâlcească ițele unor scenarii propagandistice cu dedicație, gazetarii Antenei 3 au mers pe firul lucrurilor și, mai bine mai târziu decât niciodată, au ajuns la inițiatorii săi. Aceștia fiind europarlamentara germană Rebecca Homs și lituanianul Petras Austrievicks. Iar, spre a pune punctul pe I, tot colegii noștri ne-au mai spus că, poate nu pintr-o simplă coincidență, europarlamentara germană este o ferventă  adeptă a lui Soros și a proiectelor sale, iar europarlamentarul lituanian face parte din familia PPE-iștilor. Și pentru ca tacâmul să fie complet iar masa bogată, firește că ferventa agitatoare, de fapt instigatoare a manifestării a fost lugubra europârâcioasă Monica Macovei , asistată de ciraci dintre care, și de data asta, s-a remarcat prin ura sa patologică, viscerală împotriva României, numitul Siegfried Mureșan. Care a cerut menținerea perfidului MCV pentru România! Orice epitet mi se pare palid și inexpresiv în raport cu o asemenea acțiune fățiș îndreptată  împotrivă României și a românilor.

 Ce-i drept, la această manifestare omagială consacrată proeminentei personalități a Laurei Codruța Kovesi  și operei sale de o excepțională valoare teoretică și prctică, au existat  anumite- și deloc lipsite de importanță- prezențe distonante. Mă refer, cu tot respectul bine-meritat, la cei trei vajnici mușchetari de presă: Liviu Pleșoianu ( care este și parlamentar PSD), la Mirel Curea și la Răzvan Savaliuc. Care nu au venit la reuniune ca să dea cu ,,huoooo’’ așa cum fac năimiții Monicăi Macovei, ci au avut intervenții clare, la obiect, întrebări pentru idolatrizata cam aflată la ananghie. Întrebări la care, după cum era de așteptat, sus-numita persoană nu a răspuns, pur și simplu fiindcă nu avea cum să răspundă. Abuzurile comise , ca și minciunile debitate(inclusiv la această manifestare), neavând cum să se constituie în probe contrarii, dar încă și în temeinice contra-argumente.

O remarcabilă prezență în acest cadru a fost, în egală măsură, cea a Mariei Grapini. Europarlamentara noastră care, nu numai că s-a străduit, cu o deosebită tenacitate, să spargă perdeaua de euforice bilanțuri și tămâierile în cascadă cu care euro-adulatorii o copleșeau pe Laura Codruța Kovesi, dar l-a și atenționat,civilizat dar ferm pe  moderatorul lucrărilor, cum că a comis grave, impardonabile abuzuri. Dându-i cuvântul, în două rânduri, Monicăi Macovei, deși regulamentul nu permitea o asemenea procedură. Răspunsul pe care i l-a dat Mariei Grapini persoana care, zice-se, ar fi trebuit să fie moderator dar nu a prea fost, este de-a dreptul stupefiant. I s-a dat de două ori cuvântul Monicăi Macovei,- a spus respectiva persoană - pentru că au fost prea multe critici la adresa Laurei Kovesi, așa încât trebuia  să fie apărată! După care,  personajele centrale ale evenimentului s-au reunit pentru o ședință foto, de familie. Bineînțeles, în centrul pozei fiind Laura Codruța Kovesi personal.   

Ei da!,cum chiar că începem să mai venim de-acasă. Asta, într-adevăr, este o lecție de învățat!Prin urmare,ieri, la Bruxelles, chiar că a fost un schimb de bune practici. Între sorosiștii noștri și sorosiștii lor!

×