x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sconcsul Băsescu împute din nou

Sconcsul Băsescu împute din nou

de Lucian Avramescu    |    24 Iun 2012   •   15:35

Presedintele Basescu ataca, in avans, un ministru liberal, in stilu-i exersat. E vorba de Puiu Hasotti. Arunca asupra-i jetul urat mirositor al sconcsului, animal definit de dictionare drept "mic, urat, imprevizibil, de care e bine sa te tii la distanta". Domnul Basescu n-are nici-un argument sa-l manjeasca pe domnul Hasotti pe care-l percep ca om cu prestatie sobra, echilibrata, inteligenta. Aceleasi vorbe generoase le aud de la personalitati academice. Ce face Basescu? O marlanie. Nu exista nici-o banuiala sau dovada ca doctoratul lui Hasotti e rezultatul unui plagiat. Ei, si? Basescu e stiut ca marele colectionar de dosare. Daca il are la dosar? Daca a furat cirese cand era mic?

Daca a treversat candva pe langa zebra? Basescu murdareste chiar daca cel luat drept tinta e curat. A facut-o adesea. Aruncand pe piata cererea ca liberalul sa jure, in scris, ca n-a plagiat, il acuza de plagiat. Si loveste, ca la biliard, in Ponta. Si in guvernul care nu-i apartine. E reteta urat mirositoare prin care Basescu-sconcsul si-a construit puterea. Am citit numeroase comentarii legate de asemanarile sale din zona zoo.

Scorpionul otravitor care musca pe cel care-l trece raul, stiind ca si el va pieri, omorandu-si salvatorul. Sacalul, hiena. Nu. Basescu este sconcs. E lighioana cu care se aseamana cel mai tare. El ataca utilizand o otrava care este scarbos perceptibila chiar si intr-o proportie de, citez, "doi la milion". Isi ataca dusmanii reali sau inchipuiti. Murdareste si umple de scarna. Glanda anala a sconcsului, pusa in functiune si atingandu-si tinta, e ucigatoare prin mirosul pestilential. Nu-l omoara pe adversar, ci il face sa-si doreasca moartea.

Sconcsul, scrie undeva, scurma in gunoaie. Daca-l dresati, ca animal de companie, atentie ca va dispar lucrurile din casa. E periculos pentru copii, iar viata unei familii care are sconcs poate deveni iad. Recomandarea celor care au studiat acest animal malefic si nelipsit de inteligenta este "sa stati cat mai departe de el".

Sconcsul Basescu a urmarit cu indarjire viata, pana in granita sinuciderii, a lui Adrian Nastase, vecinul lui de apartament, stropindu-l mereu cu murdaria de sub coada. Indreptarul "Stati departe de sconcs" n-a fost citit de domnul Nastase, care putea sa-l vare in puscarie de o suta de ori, dar n-a facut-o. Sfaturile au fost desconsiderate nu doar de fostul premier impins pana-n granita distrugerii de sine, ci si de poporul roman. Poporul roman n-a stiut sa se fereasca de sconcs si am inceput sa putim toti.

Sconcsul ne-a adus in situatia sinistra de a ne uri, a semanat otrava-i in societate, in familii, intre prieteni. Numele lui, Basescu, pentru care nu-i fireste vinovat, pare si el o predestinare a asemanarii cu sconcsul. Trimite si el spre emisiile anale. Glanda lui Basescu a reusit sa imputa letal Romania. E timpul sa facem ceva. Goniti lighioana, cat inca mai putem respira.

Replica lui Crin Antonescu legata de marlania basesciana fata de Hasotti merita aplaudata. Ca si atitudinea premierului. Nu uitati ca la primul semn de slabiciune va va calca in picioare. Pe voi si pe noi toti. In piete se striga inca "Jos Basescu!".

×
Subiecte în articol: editoria