x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Scrisoarea Băsescului către proşti

Scrisoarea Băsescului către proşti

de Lucian Avramescu    |    25 Iul 2012   •   12:19

Dormiti romani! Stati linistiti, cu curul pe camesa! Eu, Binefacatorul vostru, eu, cel din care va trageti, eu, Traian Basescu veghez ca democratia sa ramana nebelita de Ponta si Antonescu. Si apoi ce piele sa mai iei de pe ea, ca am jupuit-o toata. Dormiti romani! Daca nu dormiti acasa, am pregatit prin marii iubitori ai democratiei de la PDL jocuri cu undita, gratare la iarba verde, iesiri in peisaj. Cum n-aveti cu ce sa va deplasati? Va deplasez eu. Oamenii mei au pregatit autocare, gratare, undite si unde sa simti mai puternic fiorul democratiei daca nu la iarba verde?

Dormiti romani! De opt ani, daca nu cumva de 20 de ani de cand, sef fiind, asud la implinirea principiilor sacre ale democratiei si spagii, pardon, m-a luat gura pe dinainte, stergeti spagii, e un cuvant nepotrivit pentru tema de azi, cum ziceam, transpir pentru ca democratia sa invinga si sa nu va mai opintiti voi ca prostii stiind ca eu sunt aici. In concluzie, stati acasa! Daca plecati de acasa in alt loc decat la pescuit sunteti posibili tradatori de tara. Eu v-am zis ca ma intorc chiar daca pierd. Pierd la vot, dar ce inseamna votul? O vorba de dansii inventata, cum zicea ala de se dadea poet, Emilescu, Emiflescu, ca bine scria amicul meu Patapievici ca e o rusine pentru literatura si se aia pe el de netalentat si de cum il cheama. Votez eu pentru voi.

Gandesc eu pentru voi. Ati auzit cate calorii se consuma in procesul gandirii? O gramada. De ce sa va consumati caloriile, ca si asa sunteti niste neispraviti, bag eu caloriile mele. Le bag si pe ale Lenutei. O scot si pe fiica-mea la inaintare, Eba, ca doar stiti ca-i mintoasa. Voi, roiu la pescuit! Oricum sunteti un popor, cum va spuneam deunazi, de rame. Unde sa fiti buni daca nu la pescuit, pe post de momeala? A, voi ati crezut ca sunteti pescarii? Nu, eu sunt pescarul.

Dormiti romani! Muriti romani! Cu curul pe camesa. Asa va sta bine, e o confirmare genetica si arhetipala a fortei voastre de a va lasa validati de valurile istoriei. Nici-un neam nu e atat de solubil la democratie ca voi. Ce-i aia democratie? V-am zis. Eu sunt democratia. Eu sunt patria. Eu sunt mama voastra din care va trageti, cum va lamurea Nutica, dar eu m-am cam sucarit pe ea cand a zis vorbele astea ca doar nu sunt mama prostilor. Ma rog, ea mi-a spus ca politic e de bine, si stiti ca am incredere ca doar m-a scos patriot cand mi-am dat singur o casa (fraierii astia cred ca eu mai aveam doar cinci, cand de fapt am zece!). Aia cu Morar care m-a scos cu flota e alta chestie, s-o uitam (ce eram fraier s-o las nevalorificata luandu-ma dupa astia care au scos-o, e drept, la ordinul meu, cu valoare zero?).

Ca sa n-o lungesc. Dormiti romani! Muriti mai ales in ziua votului. Votez eu pentru voi si ma stiti ca votez corect, nu fur, nu incalc, nu dau cu stampila aiurea ca astia de nu ma votara data trecuta si era sa castige Geoana. Pai puteam eu sa las tara pe mana lui Geoana? Sau acum pe mana securistului sovietic Ponta? A, el nu era nascut pe vremea aia? Ce daca? Sunt unii care au turnat inainte de a se naste. Mie mi s-a intamplat doar din liceu si, marturisesc jenat, regret. Puteam mai devreme. Muriti romani, de ziua votului! Va fac parastasul.

×